Βαθμολογία

Ένας Όμιλος με μια πρωταγωνίστρια

Αναμφισβήτητα, η φετινή χρονιά ήταν χρονιά ορόσημο για την ομάδα της ΑΕΛ, μιας και η «Βασίλισσα» συμπλήρωσε τα 50 χρόνια ζωής, σε συνδυασμό όμως με το γεγονός πως για πρώτη φορά στην ιστορία της, έφτασε να παίζει σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στον 2ο Όμιλο της νεοσύστατης Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Παρ’ όλα αυτά, οι βυσσινί τα κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι και να πάρουν μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, κάτι που φάνηκε από την αρχή του πρωταθλήματος με τα αποτελέσματα που έπαιρνε απέναντι σε σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους, τόσο από άποψη ιστορίας, όσο και από την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού.

Κατά τα άλλα, η ευχάριστη έκπληξη στον 2ο Όμιλο φέτος ήταν αδιαμφισβήτητα η άλλη ομάδα του Νομού μας. Ο λόγος για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, που πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πορεία, βασιζόμενος κυρίως σε νέα παιδιά με ταλέντο. Σίγουρα, ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τον τεχνικό της ομάδας, Κώστα Κατσάρα, που κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να χτίσει μια δυνατή ομάδα που τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο, ο Οικονόμος να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και στην Football League του χρόνου, αν γίνουν οι αγώνες μπαράζ των δεύτερων όλων των Ομίλων.

Τέλος, κάποιες άλλες ομάδες που ξεχώρισαν μέχρι ένα σημείο στον συγκεκριμένο Όμιλο της Γ’ Εθνικής είναι η Κοζάνη και η Καστοριά, όπως επίσης η Φιλιππιάδα που τερμάτισε τρίτη. Κλείνοντας, πρέπει να γίνει λόγος και για τις ιδιαιτερότητες που είχε φέτος αυτός ο Όμιλος, μιας και ο Τηλυκράτης αποχώρησε από το πρωτάθλημα πριν καν αυτό ξεκινήσει, ενώ Όλυμπος Κέρκυρας και Πρέβεζα τερμάτισαν το πρωτάθλημα με αρκετά οικονομικά προβλήματα.