Βαθμολογία

Δήλωση υποψηφίου δημάρχου Ντίνου Διαμάντου

Για τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής 18 Μαϊου 2014

(Μιλώντας έξω από το «Φρούριο Ευνομίας Πολιτών»)

Είμαι περήφανος διότι εμείς, η «Νέα Λάρισα», σε αυτή τη μάχη, δεν υποστείλαμε ούτε μία στιγμή τη σημαία του Κώδικα Αξιών μας –και αυτό είναι η πρώτη μας κατάκτηση. Αυτό ήταν το στοίχημα που βάλαμε στις 24 Ιουλίου. Εννέα μήνες, δεν υποκύψαμε και αντέξαμε.

Είναι μια στιγμή που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον κόσμο τη βούλησή του, όπως αυτή εκφράστηκε –και είναι απόλυτα σεβαστή. Ένα είναι σίγουρο. Ο κόσμος έδειξε την αλλαγή, τον δρόμο προς την αλλαγή –αυτό είναι το βασικότερο μήνυμα που κρατάμε. Ακόμη και εάν δεν ήμασταν εμείς ο ενδεχόμενος φορέας αυτής της αλλαγής. 

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι είδα, όλες τις μέρες –και το είδα και σήμερα, την αποφασιστικότητα από όλους σας, αύριο, να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, διότι αισθάνομαι τιμημένος από όλους σας. Είναι ιδιαίτερα προνομιακή η θέση μου. Σας το λέω ειλικρινά, αισθάνομαι χαρά μεγάλη. Στέκομαι εδώ μπροστά σας ένα σκαλοπάτι για να με βλέπετε, κι όχι γιατί είμαι κάτι περισσότερο από εσάς.

Θέλω να σας πω ότι θα μαζευτούμε όλοι, και υποψήφιοι και μη υποψήφιοι, συνοδοιπόροι, συμμέτοχοι σε αυτόν τον αγώνα, για να δούμε τι μήνυμα θα εκπέμψουμε για τη δεύτερη Κυριακή. Είναι θέμα όλων μας -στην πράξη θα αποδείξουμε τη συναπόφαση και τη συμμετοχική διαδικασία.

Δείξαμε την ποιοτική μας διαφορά, δείξαμε την προγραμματική μας διαφορά, δείξαμε τον λόγο που μαζί χτίσαμε, μέρα με την ημέρα, σε κάθε τομέα ξεχωριστά, αλλά και στη γενική του έκφραση. Δεν θα τον χαρίσουμε. Δεν θα δραπετεύσουμε και δεν θα λιποτακτήσουμε από το χρέος το οποίο ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε.

Θα είμαστε εδώ, να κριτικάρουμε, να στηρίξουμε, να ενοχλήσουμε, να συμβαδίσουμε, να κάνουμε ο,τιδήποτε χρειάζεται για να εφαρμοστούν τα όσα προαναγγείλαμε. Έστω κι αν τα κάνουν άλλοι –που μας αντέγραψαν σε όλη μας την πορεία. Θα είμαστε πετυχημένοι, έστω κι αν γίνουμε φορέας της αλλαγής μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος που εμείς πρώτοι αναγγείλαμε και καταθέσαμε για την πόλη.

Είμαστε όλοι μαζί, συνεχίζουμε ως μια ομάδα. Η «Νέα Λάρισα» είναι η φωτεινή σημαία και γραμμή την οποία οφείλουμε να συνεχίσουμε. Από αύριο το πρωί, είμαστε παρόντες στην πόλη, παρόντες στην κοινωνία και καταθέτουμε ότι θα είμαστε παρόντες, δυνατά, για πέντε χρόνια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν από τους δύο, όποιοι και εάν είναι αυτοί οι δύο, να ποδοπατήσουν αξίες τις οποίες εμείς έχουμε περιφρουρήσει για εννέα μήνες –και σε αυτό θα είμαστε αμείλικτοι.