Βαθμολογία

Πρωταθλήτρια η Ατλέτικο

Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε πήρε ισοπαλία (1-1) στο «Καμπ Νου» και πέτυχε το ακατόρθωτο, σηκώνοντας δίκαια τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβιθιόν. Οι Καταλανοί μπήκαν με ενθουσιασμό στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πιάσουν στον ύπνο την αντίπαλό τους. Στο 34’ ο Αλέξις Σάντσες με απίστευτο γκολ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του η οποία έδειχνε ικανή να φτάσει στον τίτλο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν. Μπήκαν δυνατά, είχαν δοκάρι με τον Βίγια και έφτασαν στη «χρυσή» ισοφάριση με καρφωτή κεφαλιά του Γκοντίν στο 52’. Από εκεί και πέρα, οι Καταλανοί είχαν την κατοχή, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση, με αποτέλεσμα ο τίτλος να πάει στα χέρια της Ατλέτικο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς (57' Σονγκ), Φάμπρεγκας (77' Τσάβι), Ινιέστα, Αλέξις Σάντσεζ, Μέσι, Πέδρο (62' Νεϊμάρ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Αρντά Τουράν (23' λ.τρ. Ραούλ Γκαρθία), Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Ντιέγκο Κόστα (17' λ.τρ. Αντριάν – 71' Σόσα), Νταβίντ Βίγια.