Βαθμολογία

«Η Νίκαια έστειλε μήνυμα πολύ μεγάλης νίκης»

Ξεσήκωσε τον κόσμο ο Ρ. Κομήτσας στην κεντρική του ομιλία

«Με την αποψινή σας παρουσία η Νίκαια στέλνει το μήνυμα της πολύ μεγάλης νίκης μας την Κυριακή. Πάμε για μία νίκη χωρίς προηγούμενο, που θα ανήκει σε όλους σας.  Μία νίκη της συνέπειας απέναντι στο λαϊκισμό, της συναίνεσης απέναντι στην πόλωση, της σοβαρότητας απέναντι στην ανευθυνότητα, του αύριο απέναντι στο χθες». Ξεσήκωσε τον κόσμο το βράδυ της Παρασκευής ο Ρίζος Κομήτσας μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, στη Νίκαια.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος ξεκίνησε την ομιλία του με μία συγνώμη. «Σας ζητώ συγνώμη γιατί δεν έχω γερανούς να σας τραβάμε φωτογραφίες από ψηλά, όπως έκανε ο κ. Νασιακόπουλος. Εγώ στέκομαι στο ίδιο ύψος με εσάς και σας κοιτάζω όλους στα μάτια. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, τίποτα να φοβηθώ, δε χρησιμοποιώ φώτα και κάμερες για να σας εντυπωσιάσω».

Η ΠΡΟΙΚΑ

Αναφερόμενος στην κατάσταση που παρέλαβε η δημοτική αρχή Κιλελέρ την 1/1/2011 ο κ. Κομήτσας τόνισε: «Κληρονομήσαμε τιμολογημένα χρέη 4,2 εκατ. ευρώ και δεκάδες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του Δήμου. Στους πρώην Δήμους επικρατούσε μια χαώδης κατάσταση, με μεγάλα προβλήματα στην ύδρευση και στην άρδευση. Στα συρτάρια τους δεν υπήρχε ούτε μια μελέτη για ένα έργο, μόνο χρέη. Η προίκα μας ήταν απλήρωτα τραπέζια και γλέντια, απλήρωτες κατασκηνώσεις, απλήρωτα έργα, απλήρωτα ταξίδια στην Τουρκία και στα θέρετρα της Βουλγαρίας».

ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

Ο δήμαρχος τόνισε ότι παρά την οικονομική κρίση και την περικοπή των πόρων από την πολιτεία κατά 66%, ο Δήμος Κιλελέρ εξυγιάνθηκε μέσα από συστηματική προσπάθεια, με σχέδιο και πρόγραμμα σε κάθε κίνηση της δημοτικής αρχής. «Μηδενίσαμε το χρέος και όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Δήμος μας λειτουργεί υποδειγματικά. Οι πολίτες μας εξυπηρετούνται γρήγορα και σωστά στα χωριά τους. Αλλάξαμε εκατοντάδες μετρητές στην ύδρευση και εγκαταστήσαμε ηλεκτρονικές κάρτες στις δημοτικές αρδευτικές γεωτρήσεις. Όλοι πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί και δεν έχουμε ούτε σπατάλες, ούτε «εξυπνάκηδες», που λειτουργούν σε βάρος των «κορόιδων» είπε με νόημα.

ΛΑΒΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Ο κ. Κομήτσας σήκωσε το γάντι που πέταξε η παράταξη Νασιακόπουλου για τις αναθέσεις έργων στον Δήμο κάνοντας λόγο για πόλεμο λάσπης και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, στην αγωνία τους να ανακόψουν τη μεγάλη νίκη της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών» από την πρώτη Κυριακή.

«Γιατί δε λέει ο κ. Νασιακόπουλος ότι και η δική του επιχείρηση πήρε πολλές φορές εργασίες με απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Κιλελέρ για συντηρήσεις οχημάτων και ανταλλακτικά; Είμαστε ανήθικοι εμείς, που του δώσαμε χιλιάδες ευρώ;

Γιατί δε λέει ο κ. Νασιακόπουλος ότι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του έχει πάρει πάνω από 6.000 ευρώ μέσω αναθέσεων για προμήθειες τροφίμων και ειδών καθαριότητας για τους Παιδικούς Σταθμούς Πλατυκάμπου και Νίκαιας; Είμαστε ανήθικοι εμείς, που αν και γνωρίζαμε ότι θα είναι απέναντί μας στις εκλογές, στηρίξαμε την επιχείρησή του, όπως στηρίζουμε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου μας;» αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Μα δεν του είπε κανένας του κ. Νασιακόπουλου, ότι οι αναθέσεις στο γαμπρό του δημάρχου ή στην κόρη του πρώην προέδρου του Δ.Σ.,  στους οποίους και αναφέρθηκε από τον Πλατύκαμπο, έγιναν με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Δεν ξέρει ότι αναθέσεις μικροεργασιών γίνονται σε όλους, δίχως εξαιρέσεις, τους επαγγελματίες της περιοχής μας;

Δεν ξέρει ότι επί τρεισήμισι χρόνια κανένας δημοτικός σύμβουλος, από καμία παράταξη της μείζονος ή της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν αμφισβήτησε ούτε τη νομιμότητα ούτε φυσικά και την ηθική καμίας ανάθεσης, από όσες έγιναν σε τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Δήμου μας;

Είναι χυδαίος ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Νασιακόπουλος, μας γυρίζουν χρόνια πίσω οι πρακτικές που χρησιμοποιεί αλλά την Κυριακή οι πολίτες θα του δώσουν την απάντηση που του αρμόζει».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Εκτεταμένη ήταν η αναφορά του δημάρχου Κιλελέρ στις υποδομές που αναπτύσσονται σε όλη την επικράτεια του Δήμου, παρά την οικονομική στενότητα και την ύφεση. Ανάμεσά τους ενέταξε την κατασκευή του νέου Ιατρείου και Νηπιαγωγείου της Νίκαιας, τη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη, την επισκευή και την ανάπτυξη νέων αιθουσών στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατυκάμπου, την ανακατασκευή του Παλαιού Σχολείου και την αποπεράτωση της πλατείας της Χάλκης, το μεγάλο έργο της ανόρυξης γεωτρήσεων και εγκατάστασης αγωγού για την υδροδότηση Αρμενίου, Μέλισσας και Λοφίσκου, την ανάπλαση της «Καλλιθέας» στη Νίκαια, την εγκατάσταση τριών αντλιοστασίων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στη Χάλκη, το νέο Πολιτιστικό Κέντρο – Πολυχώρο και το ΚΑΠΗ του Πλατυκάμπου και πολλά άλλα.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Για τη νέα εποχή στον Δήμο Κιλελέρ ο κ. Κομήτσας δεσμεύθηκε ότι θα συνεχιστεί η νοικοκυρεμένη διαχείριση στον Δήμο και πως τα χρήματα που μέχρι τώρα πήγαιναν για την εξόφληση του χρέους, θα διοχετευθούν σε πολύ περισσότερες παρεμβάσεις και για την ενίσχυση των υποδομών σε όλα τα χωριά του Δήμου, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για την καλυτέρευση της ζωής όλων των δημοτών. «Εμείς δε θα σας μοιράσουμε ψεύτικες υποσχέσεις, αυτό το αφήνουμε στην παράταξη του κ. Νασιακόπουλου, όπου τάζουν λαγούς με πετραχήλια και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών προσπαθώντας να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Αλλά ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και την Κυριακή θα πάρουν την απάντησή τους στην κάλπη» υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών».

ΘΡΙΑΜΒΟΣ

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κομήτσας απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα, έως την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες, σημειώνοντας ότι δεν περισσεύει κανένας, ότι πρέπει όλοι να δώσουν τη μάχη με νηφαλιότητα και επιχειρήματα, μακριά από κραυγές και λαϊκίστικες λογικές. «Και να είστε σίγουροι ότι την Κυριακή το βράδυ δε θα μιλάμε απλά για νίκη αλλά για έναν θρίαμβο δίχως προηγούμενο» κατέληξε.