Βαθμολογία

UEFA: Καμπάνα 60 εκατ. ευρώ σε Παρί και Σίτι

Πρόστιμo με ειδικούς όρους, ύψους 60 εκ. ευρώ, επέβαλε η OΥΕΦΑ  σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, καθώς και περιορισμό των μεταγραφών τους ενόψει του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ μετά την παραβίαση των νέων κανονισμών (financial fair play) για την εξυγίανση των οικονομικών τους δεδομένων. Ως μέρους του διακανονισμού, οι πρωταθλητές Αγγλίας και Γαλλίας συμφώνησαν επίσης να περιορίσουν το κόστος των μεταγραφών τους για τις επόμενες δύο περιόδους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μάντσεστερ Σίτι αναφέρει ότι ήρθε αμέσως σε συμφωνία με την ΟΥΕΦΑ: «Υπό κανονικές συνθήκες ο σύλλογος θα κατέθετε έφεση κατά της ποινής και θα παρουσίαζε τις θέσεις του ενώπιον της επιτροπής. Ωστόσο, η απόφασή μας για το τι θα κάνουμε θα πρέπει να σταθμίζεται με την πραγματικότητα απέναντι στους οπαδούς μας, απέναντι στους εταίρους και προς το συμφέρον των εμπορικών δραστηριοτήτων του συλλόγου».

Τόσο στην Παρί, αλλά και στη Μάντσεστερ Σίτι θα  επιστραφούν τα 40 εκ. ευρώ του προστίμου, εφόσον τηρήσουν στο ακέραιο τους όρους του διακανονισμού με την ΟΥΕΦΑ στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Ως μέρος αυτού, δεν τους επιτρέπεται επίσης να προβούν σε αύξηση του μισθού των παικτών στα επόμενα δύο χρόνια.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία επέβαλλε μικρότερες ποινές σε άλλες 7 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων της τουρκικής, Γαλατασαράι και της ρωσικής, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Δύο ακόμη ομάδες από την Τουρκία, η Μπουρσασπόρ και η Τραμπζονσπόρ, βρίσκονται μεταξύ των υπόλοιπων που τιμωρήθηκαν, όπως και οι ρωσικές, Ρούμπιν Καζάν και Ανζί. Η άλλη ομάδα που τιμωρήθηκε είναι η Λέφσκι Σόφιας από τη Βουλγαρία.