Βαθμολογία

Καλογιάννης: «Πρώτο μέλημά μας η υπεράσπιση όλων των πολιτών»

Την κεντρική του ομιλία έδωσε την Πέμπτη το βράδυ στην κατάμεστη πλατεία ταχυδρομείου ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης με τον συνδυασμό του «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στα όσο σκοπεύει να κάνει την επομένη των εκλογών εάν εκλεγεί νέος Δήμαρχος της πόλης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση για την τωρινή δημοτική αρχή.

Της Βάσως Γκατζούλη

Από πολύ νωρίς είχαν στηθεί στην εξέδρα μουσικά όργανα τα οποία ψυχαγώγησαν τον κόσμο με ξένη και ελαφρολαϊκή μουσική. Ο κ. Καλογιάννης ανεβαίνοντας στο βήμα ξεκίνησε τις τοποθετήσεις του και τις θέσεις που έχει ο συνδυασμός του. Αναφορικά τόνισε: «Σε όλες μας τις περιοδείες αυτές τις ημέρες συναντήσαμε την οργή, τον θυμό, την αγανάκτηση, την δυσαρέσκεια των πολιτών για τα άλυτα προβλήματα των πολιτών στην πόλη μας. Αυτές οι εκλογές έχουν αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα. Γιατί εκλέγουμε Δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο στην πιο δύσκολη αυτοδιοικητική περίοδο και κατά δεύτερον πολιτικά χαρακτηριστικά και έτσι ο θυμός θα εκφραστεί στις κάλπες.

Χρειάζεται ανατροπή και για την ίδια την πόλη και την ζωή μας. Γιατί η αυτοδιοίκηση ζει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η κοινωνίας μας. Υπάρχει ανάγκη στην πόλη να γίνουν τα μεγάλα έργα, οι μεγάλες αλλαγές που ζητούμε δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την συγκατάθεση την δική σας. Πρέπει να υπάρχει πνεύμα κινητοποίησης και οι αγώνες που θα δώσουμε να έχουν την συμμετοχή όλων σας. Η συμπαράταξή μας είναι ένα πρωτόγνωρο αυτοδιοικητικό εγχείρημα γιατί έχουμε ενότητα, δεν έχουμε εξαρτήσεις, έχουμε ένα άλλο μοντέλο και την πολιτική βούληση να συγκρουστούμε με το κατεστημένο. Ο πόλος της ανατροπής είναι η κύρια δύναμη που μπορεί να φέρει την αλλαγή. Η προηγούμενη δημοτική αρχή διοικεί με μοντέλο εξουσίας που δημιούργησε ένα πελατειακό σύστημα που την στηρίζει. Λειτούργησε με μεγάλη αδιαφάνεια, κυρίαρχο στοιχείο είναι η ψηφοθηρία, αυτό το μοντέλο εξαντλήθηκε και το απορρίπτει ολόκληρη η κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν σε ημερήσιο δημοτικό συμβούλιο τα οικονομικά να έρχονται τελευταία και να μην μπορούμε να τα ελέγξουμε.

Ακούω συνεχώς για έργα που έχουν ξεκινήσει από πολλά χρόνια και τα επαναφέρουν τώρα. Τα τελευταία οκτώ χρόνια στις γενικές συνελεύσεις δεν λογοδοτούν στον κόσμο, θέλουν να κρύψουν την κακή κατάσταση που έχει ο δήμος και οι ίδιοι οι πολιτικοί. Την απάντηση για τα προβλήματα της πόλης την έδωσε η ίδια η ευρωπαϊκή επιτροπή. Στην υποψηφιότητα της Λάρισας ως πράσινη πόλη πήρε την 11η θέση από τις 12 πόλεις που συμμετείχαν (για την κλιματική αλλαγή, πράσινο, διαχείριση υδάτινων πόρων), εκεί που πήρε την 3η θέση η πόλη ήταν στο αποχετευτικό δίκτυο και στον βιολογικό καθαρισμό, έργα τα οποία προέρχονται από τον αείμνηστο Αριστείδη Λαμπρούλη και τον Χριστόδουλο Καφέ.

Ο πρώτος μας άξονας είναι η κοινωνική πολιτική, πρέπει να κοιτάξουμε το 1/3 των φτωχών συμπολιτών μας, πρέπει να συντονίσουμε τις ανάγκες που υπάρχουν από όλους τους συλλόγους, αξιοποιώντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει. Θα κάνουμε συνολική μείωση των τελών στο Δήμο.

Ο υποψήφιος στο τοπικό διαμέρισμα Ραχούλας κ. Μηταλούλης Αντώνης

Η οικονομία της πόλης μας αντιμετωπίζει μεγάλο προβλήματα (ανασφάλιστοι, άνεργοι, συνταξιούχοι) όλα αυτά για να επιτευχθούν πρέπει να υπάρχει φιλικό περιβάλλον ανάμεσα στο Δήμο και τους πολίτες.

Ο δεύτερος μας άξονας είναι η υπεράσπιση του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου. Δεν θα συμφωνήσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες πρόσκεινται σε μεγάλα συμφέροντα, δεν θα παραχωρήσουμε εκτάσεις οι οποίες αφορούν το δήμο για οφέλη κανενός.

Τρίτος μας άξονας είναι η καθημερινότητά μας, όσον αφορά την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό. Επίσης το αρχαίο θέατρο πρέπει να λειτουργήσει και οι δομές του αθλητισμού πρέπει να βελτιωθούν. Όλα αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν να έρθουν στον Δήμο από τις αποδόσεις φόρων και επίσης από την χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όλα αυτά θα τα κάνουμε δημοκρατικά με ήθος, με διαφάνεια με αυταπάρνηση. Είμαστε μια βαθιά αυτοδιοικητική παράταξη, τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, η ανάγκη για την λύση τους είναι συνολική, θέλουμε με την δουλειά μας και το λόγο μας να πετύχουμε την αλλαγή. Ζητάμε την ψήφο σας και σαν πρώτο μέλημά μας είναι η υπεράσπιση όλων των πολιτών και της πόλης, χωρίς καμία εξάρτηση από πουθενά».