Βαθμολογία

Παραλειπόμενα και δηλώσεις από την Κατερίνη

Ναι μεν η πρωταθλήτρια ΕΠΣ Λάρισας Δήμητρα Γιάννουλης πέτυχε την πρώτη της νίκη στους αγώνες μπαράζ, κερδίζοντας την Περίσταση Κατερίνης με σκορ 0-1, εκείνο ωστόσο που κυριάρχησε στην παρθενική εκτός έδρας εμφάνιση του Λαρισινού συλλόγου, ήταν ασφαλώς ο τραυματισμός του αρχηγού της Δήμητρας Κώστα Κοταρέλα, ο οποίος υπέστη ξαφνικό λιποθυμικό επεισόδιο στο 82΄ της συνάντησης, σκορπώντας το γεγονός φόβο και ανησυχία σε συμπαίχτες, αντιπάλους, προπονητές, παράγοντες και των 2 σωματείων και σίγουρα στους 200 και πλέον θεατές, οι οποίοι όρθιοι και με έκδηλη αμηχανία, αγωνιούσαν για την τύχη του ποδοσφαιριστή.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Ο διαιτητής της συνάντησης κ Βρέσκας βλέποντας τον παίχτη σωριασμένο ανάσκελα στο έδαφος, διέκοψε τον αγώνα, καλώντας την άμεση παρέμβαση του γιατρού.

Η συνεχής και επίμονη προσπάθεια του γιατρού κ Σταύρου Τσιτσιμπάνη καθώς και του επόπτη γραμμών κ Αθανάσιου Παπαδάκη (ειδικευμένος νοσηλευτής) επέδρασε θετικά στα πρώτα 10 κρίσιμα λεπτά, μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να παραλάβει τον αθλητή, μεταφέροντάς τον στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Με την συνέχιση του αγώνα και στα επόμενα 8 κανονικά λεπτά συν τα 6 του επιπρόσθετου χρόνου, οι παίχτες της Γιάννουλης έδειξαν αγωνιστική ωριμότητα και πείσμα για τη νίκη, παίζοντας και για τον Κώστα, διατηρώντας  το πολύτιμο θετικό αποτέλεσμα μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού και συνάμα ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας στην προσπάθεια που κάνει για να ανέβει κατηγορία.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος και ο σφοδρός αέρας που κυριάρχησε καθ όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν επέτρεψαν στο να παιχθεί πολύ καλό ποδόσφαιρο, παρά ταύτα η Δήμητρα Γιάννουλης βρέθηκε σε καλή μέρα, δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, πετυχαίνοντας παράλληλα μια δίκαιη και καθαρή νίκη, που θα φανεί πολύτιμη για τη συνέχεια.

Χρυσή αλλαγή για τη Δήμητρα Γιάννουλης αποδείχθηκε αυτή του  Στάθη Μακανίκα στο 55΄, καταφέρνοντας ο νεαρός επιθετικός να σημειώσει μετά από 2 λεπτά (στο 57΄) το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Μετά το παιχνίδι και σε δήλωση που έκανε ο προπονητής των γηπεδούχων κ Λάκης Τζιούτζιος, ανέφερε πως «η ομάδα του δεν είχε καλή εμφάνιση και πως το αποτέλεσμα θα κρίνονταν στο γκολ, για αυτόν που θα το σημείωνε πρώτος. Ήταν λυπηρό για όλους το γεγονός τραυματισμού του αθλητή της Γιάννουλης και ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να τρέξουν στο σημείο που έπεσε ο παίχτης, κατά παράβαση του κανονισμού και πριν προλάβει ο διαιτητής να διακόψει τον αγώνα».

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Γιάννουλης Γιάννης Μπουρνάκας έδειξε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα καθώς και την εμφάνιση της ομάδας του, παρά τον άσχημο αγωνιστικό χώρο και τον δυνατό αέρα, που δεν επέτρεψαν να παιχθεί πολύ καλό ποδόσφαιρο, χαρακτηρίζοντας ως δίκαιη και πολύτιμη τη νίκη της Δήμητρας για τη συνέχεια των αγώνων μπαράζ. Είπε ακόμη: « Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς από το πρώτο μέρος. Κρατάμε τους 3 βαθμούς και το γεγονός πως βρισκόμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια, για να πετύχουμε το στόχο μας. Ο επόμενος αγώνας με την Αγχίαλο είναι κρίσιμος και θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τον κερδίσουμε. Ζήσαμε όλοι την αγωνία από το επεισόδιο τραυματισμού του Κώστα, στον οποίο ευχόμαστε καλή επαναφορά και να τον έχουμε γρήγορα κοντά μας, θεωρώντας πολύτιμη την προσφορά και την παρουσία του στην ομάδα».   

Άριστη υπήρξε η φιλοξενία των ανθρώπων της Περίστασης Κατερίνης προς την αποστολή της Δήμητρας Γιάννουλης καθώς επίσης πολύ καλή ήταν η συμπεριφορά και η στάση των φιλάθλων στην κερκίδα του γηπέδου.

Η διάθεση του πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Δήμητρας Γιάννουλης στην Κατερίνη ήταν προσφορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης, εκφράζοντας προς τούτο τις ευχαριστίες της η διοίκηση του σωματείου.

Ακόμη η διοίκηση της Δήμητρας Γιάννουλης ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση της Α.Ε. Περίστασης για την φιλοξενία και τη στάση που κράτησαν όλοι στο περιστατικό τραυματισμού του ποδοσφαιριστή Κοταρέλα. Στέκεται ιδιαίτερα στη συμβολή του γιατρού αγώνα κ Σταύρου Τσιτσιμπάνη και του βοηθού επόπτη κ Αθανάσιου Παπαδάκη, τους οποίους συγχαίρει και ευχαριστεί παράλληλα για τον τρόπο που επέδρασαν, παρέχοντας πολύτιμη και αποφασιστική βοήθεια στον λιπόθυμο αθλητή. Άμεση υπήρξε επίσης η έλευση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και η ανταπόκριση του νοσοκομείου Κατερίνης, στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και την ιατρική φροντίδα, επέστρεψε αργά το βράδυ με την αποστολή της Δήμητρας Γιάννουλης στη Λάρισα.