Βαθμολογία

Διαφορετική εικόνα σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, εν όψει των ευρωεκλογών, νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας «e-voice» για το «paraskhnio.gr».

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 22,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 21,2%. Ακολουθούν η Ελιά με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το ΚΚΕ 6,1%, το Ποτάμι με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 3,3% και η ΔΗΜΑΡ με 1,4%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 18,2%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν 6,5%, ενώ άκυρο-λευκό επιλέγουν 2,2%.

Όπως αναφέρεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα, στην προηγούμενη μέτρηση της e-Voice για την εφημερίδα «Παρασκήνιο» του Σαββάτου 10 Μαΐου, «η ΝΔ προηγείτο κατά 1,4% του ΣΥΡΙΖΑ (22,5% έναντι 21,1%), η Ελιά είχε υψηλότερο ποσοστό (7%), αλλά ήταν πίσω από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη (7,7%). Σταθερό, ήταν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο 6,4%, το ΚΚΕ ανέβηκε κατά 0,1% από την προηγούμενη μέτρηση (6%), ενώ οι ΑΝΕΛ έπεσαν πιο κάτω και από το ισχνό 3,6% της προηγούμενης εβδομάδας».

Σε άλλη δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ παρατηρείται σοβαρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές 

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η Νέα Δημοκρατία 24% και ακολουθούν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με το 8%, ΚΚΕ με 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ελιά με 5% και τέλος η ΔΗΜΑΡ με 3%.

Προβάδισμα 3 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνοντας 16,7% έναντι 13,7% της Νέας Δημοκρατίας. Στα ύψη βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, καθώς το 23,9% των ερωτηθέντων δεν έχει αποφασίσει μέχρι σήμερα τι θα κάνει μπροστά στην κάλπη

Πηγή: thessalianews.gr