Βαθμολογία

Δεν πειράζονται οι καταθέσεις έως 1.500 ευρώ

Με αφορμή δημοσιεύματα για τις άμεσες ηλεκτρονικές κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του δημοσίου όπως προβλέπεται στο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την τετραετία 2014 – 2017 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προστατεύει μικροοφειλέτες και μικροκαταθέτες από κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο. Ο ίδιος σημειώνει ότι οι κατασχέσεις προβλέπονται στο πλαίσιο δράσεων που έχουν ήδη ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η σχετική δήλωση του κ. Θεοχάρη έχει ως εξής: «Σε καμιά περίπτωση το επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών, αφού άλλωστε προστατεύονται απόλυτα από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο περί ακατάσχετου έως 1.500 ευρώ.

Ο σχεδιασμός αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως άλλωστε εφαρμόζεται και σήμερα μέσα από τους νόμους που έχουν ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή, δράσεις που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των πολιτών».

Πηγή: capital.gr