Βαθμολογία

Πηλαδάκης: «Όσοι διαδίδουν ψεύδη θα λογοδοτήσουν»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, απαντώντας στη ανακοίνωση που έβγαλε η Ερασιτεχνική ΑΕΛ χθες το βράδυ, αναφορικά με το θέμα της εκκαθάρισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ακατανόητη, εσφαλμένη, εμπαθής, προκατειλημμένη και αβάσιμη είναι η ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου ΑΕΛ. Η εκκαθάριση καθυστέρησε πράγματι για λόγους γραφειοκρατίας και αυτό το γνωρίζουν προσωπικά τα μέλη του ΔΣ του σωματείου. Έχουν μιλήσει με δική μας μεσολάβηση, με τους υπαλλήλους του Υπουργείου αφού εμάς δεν μας πίστευαν. Γνωρίζουν, όπως και όλοι οι Έλληνες, την πλήρη παράλυση στις μεταβιβάσεις που προκάλεσε ο φόρος υπεραξίας, που μόλις πριν μερικές μέρες λύθηκε. Γνωρίζουν τα πάντα και δυστυχώς τα αποσιωπούν στην ανακοίνωσή τους ή διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Αποσιωπούν επίσης ότι η έναρξη της εκκαθάρισης καθυστέρησε και λόγω του ΔΣ της ΑΕΛ, που εκπροσωπεί το σωματείο, ως μέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, που δεν δεχόταν (!) να προσέλθει σε αυτόκλητη Γενική Συνέλευση για να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια, μέχρι που τελικά το δέχθηκε. Ποιος θα λογοδοτήσει γι’ αυτό ;

Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι σκοπός της εκκαθάρισης, σύμφωνα με τον Νόμο, είναι η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ ΑΕΛ, η εξόφληση των οφειλών και σε περίπτωση υπολοίπου, η διανομή του στους μετόχους.

Ας μας πουν οι κ.κ. «περισπούδαστοι» πως θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση αν δεν εκποιηθεί το ακίνητο στα Δένδρα; Και πως θα γινόταν αυτή η μεταβίβαση ενώ δεν γινόταν καμία μεταβίβαση σε όλη τη χώρα ; Όλα αυτά τα προβλέπει ο νόμος. Εκτός αν θέλουν να αλλάξουν το νόμο και να τον προσαρμόσουν στα δικά τους μέτρα.

Προφανώς κάποιοι αποκτούν «ρόλο» και «υπόσταση» συντηρώντας μια ανούσια και ανύπαρκτη εκ μέρους μου αντιδικία. Η προσπάθεια δαιμονοποίησης δεν πείθει κανέναν.     

Θέλω να τονίσω ότι δεν δέχομαι από κανέναν υποδείξεις νομιμότητας ειδικά από ανθρώπους που έχουν βεβαρημένο παρελθόν ψεύδους και ανακρίβειας. Eργοδοτώ πάνω  από 600 άτομα εδώ και 15 περίπου χρόνια τηρώντας ευλαβικά τη νομιμότητα πράγμα που έπραξα όσα χρόνια διοικούσα την ΠΑΕ ΑΕΛ.

Όσοι εν γνώσει τους διαδίδουν ψεύδη και συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν».   

Κ.Πηλαδακης