Βαθμολογία

Αγοραστός: «Να μειωθούν οι τιμές των διοδίων»

Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Τεμπών επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ Των Πολιτών» κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα στη Ραψάνη, τους Γόννους, τον Παραπόταμο και το Μακρυχώρι ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στο έργο που έχει παράξει η αιρετή Περιφέρεια στα 3,5 χρόνια, καθώς και τις πρωτοβουλίες, που αναλήφθηκαν. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Στο Δήμο Τεμπών υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να τεθεί η περιοχή σε τροχιά ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια. Τόσο στα παράλια με τον τουρισμό, όσο στα πεδινά με την γεωργία και στα ορεινά και ημιορεινά με την κτηνοτροφία και τον αγροτουρισμό. Εμείς, ως αιρετή Περιφέρεια, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια να υπάρξει στην περιοχή προστιθέμενη αξία και χρηματοδοτούμε δράσεις σε όλους τους τομείς. Στο νέο ΕΣΠΑ, στο οποίο διαθέτουμε Γεωργικό Ταμείο, μπορούμε να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερα έργα για τον αγροτικό τομέα, στηρίζοντας στην πράξη την «ατμομηχανή» της θεσσαλικής οικονομίας».

Ο κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα των διοδίων, που απασχολεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής: «Η άποψή μου πάνω στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη και την έχω εκφράσει προς όλους τους αρμόδιους φορείς. Είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθούν αμέσως οι τιμές των διοδίων. Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων με ρεαλισμό και όχι λαϊκισμό. Οι παραχωρησιούχοι βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος. Οι συμβάσεις παραχώρησης είχαν γίνει κάτω από άλλες οικονομικές συνθήκες, ενώ τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι πολίτες έκαναν υπομονή περιμένοντας τα έργα της εθνικής οδού να έχουν παραδοθεί. Αυτό δεν έχει γίνει, όπως δεν προχώρησε και η χρέωση με βάση τα  χιλιόμετρα, που έχουν διανυθεί από το κάθε όχημα. Η μείωση των διοδίων είναι η μόνη λύση για να ωφεληθούν όλοι καθώς και περισσότεροι χρήστες θα διέρχονται από τα διόδια, ενώ τόσο το κράτος όσο και οι εταιρείες θα εισπράττουν περισσότερα έσοδα, και ταυτόχρονα η πολιτεία θα δαπανά λιγότερους πόρους για τη συντήρηση των παραδρόμων».

Ο περιφερειάρχης επίσης επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας και συντήρησης των παραδρόμων, των οποίων η συντήρηση ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών. «Πιέζουμε το Υπουργείο να προχωρήσει στις συντηρήσεις αλλά και να ολοκληρωθούν τα έργα της εθνικής οδού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε ότι: «Στην περιοχή του Δήμου Τεμπών η αιρετή Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 40,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντικά έργα σε όλους τους τομείς, τα οποία αποτελούν ελπίδα για τον τόπο, στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Αναλυτικά τα έργα αυτά είναι:

- Γεωργία: (υπογείωση των αγωγών του ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου, συντήρηση ΤΟΕΒ Ραψάνης, επέκταση των υπόγειων αγωγών στον ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου, έργα αγροτικού εξηλεκτρισμού, και μελέτη για τον νέο ταμιευτήρα στη θέση Πουρναρίου Αμπελακίων-Λιβαδότοπος.

- Συγκοινωνιακά: (παράκαμψη της Σπηλιάς, δρόμος Σπηλιά-Καρίτσα, Κυψελοχώρι – Μακρυχώρι, ασφαλτόστρωση από την διασταύρωση της Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης ως τον Πυργετό, τεχνικά έργα στην επαρχιακή οδό Ραψάνης, μελέτη από εθνική οδό έως την Καλλιπεύκη)

- Εκπαίδευση: (Ολοκλήρωση  κατασκευής δημοτικού σχολείου Γόννων)

- Ύδρευση: (Σύστημα τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και απολύμανσης πόσιμου νερού σε Δ.Δ. του πρώην Δήμου Νέσσωνα)

Πολιτισμός-Τουρισμός: (Δημιουργία βιβλιοθήκης Συκουρίου, εκδηλώσεις στα παράλια «Με θέα στο Αιγαίο», συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με φορείς της περιοχής)