Βαθμολογία

Αγοραστός: «Όλα τα δείξαμε με έργα»

Την Φαλάνη και τον Αμπελώνα επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ Των Πολιτών» κ. Κώστας Αγοραστός την Κυριακή το απόγευμα. Στην ομιλία του ανέφερε με πολύ στόμφο σε όλα τα έργα που έχουν γίνει στην θητεία του και τα οποία είναι πολλά. 1.093 στον αριθμό (1,4 δισεκατομμύρια ευρώ).

Της Βάσως Γκατζούλη

Αναλυτικά στην ομιλία του τόνισε: «Όταν αναλάβαμε αυτό το δύσκολο φορτίο στην περιφέρεια Θεσσαλίας το 2010 ήταν πραγματικά στην κόψη του ξυραφιού για το αν η Ελλάδα έμενε στο ευρώ. Παρόλα αυτά με πολλές αντιξοότητες καταφέραμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Εξοπλίσαμε σχολεία, καθώς και σχολεία με ειδικές ανάγκες, νοσοκομεία (φέραμε 47 νέα μηχανήματα για εξετάσεις), φτιάξαμε δρόμους και αγροτικούς και δημοτικούς για να διευκολύνουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Αναβαθμίσαμε προνομιακά ιδρύματα, δείξαμε μεγάλο ενδιαφέρον στο περιβάλλον, όπως το φράγμα της Γυρτώνης το οποίο εντάχθηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (61,5 εκ. ευρώ).

Ήμασταν εκείνη που βάλαμε τα θεμέλια για την ένταξη της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία καθώς και τους διατροφικού επιδόματος των νεφροπαθών. Ανοίξαμε 1,215 νέες επιχειρήσεις καθώς και 80 αγροτοεπιχειρήσεις για αγροτικά προϊόντα, έτσι δημιουργήθηκαν 20.000 νέες θέσεις εργασίας. Μειώσαμε τα λειτουργικά έξοδα κοντά στο 50%, μειώσαμε το προσωπικό και παρόλα αυτά με περισσότερες ευθύνες πετύχαμε να έχουμε μεγάλη επιτυχία. Μέσα σε τρία χρόνια καταφέραμε να μας ζηλεύουν πολλές άλλες πόλης όσον αφορά τα έργα και την διοίκηση.

Η δύναμή μας είναι ο κόσμος. Παλέψαμε σκληρά μέρες και νύχτες σε βουνά, θάλασσες, πυρκαγιές και όπου μας χρειαζόταν. Έχουμε εκπονήσει πρόγραμμα για τα επόμενα πέντε χρόνια για την καταπολέμηση της φτώχιας, της αγροτικής οικονομίας, της κτηνοτροφίας. Είμαστε ενωμένοι και έτσι κερδίσαμε το στοίχημα. Πιστεύουμε πως αλλάξαμε τα πράγματα προς το καλύτερο με την δύναμη της συμμετοχής και έτσι κάναμε την τοπική μας αυτοδιοίκηση πρότυπο προς μίμηση».