Βαθμολογία

«Σφραγίζει» την δεύτερη θέση ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (3-0)

Ο στόχος κατάκτησης της 2ης θέσης στον όμιλο που αγωνίζεται εφέτος ο Οικονόμος ολοένα γίνεται πιο κοντινός μετά και τη νέα επιτυχία της ομάδας της Τσαριτσάνης και σε συνδυασμό με τα λοιπά αποτελέσματα των ομάδων του ομίλου, που διεκδικούν αυτή τη διάκριση.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι «Πράσινοι» επικράτησαν εύκολα επί του φιλότιμου Όλυμπου Κέρκυρας στην αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής στο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας» της Τσαριτσάνης με σκορ 3-0, προσφέροντας παράλληλα πλούσιο και αρκετά ικανοποιητικό θέαμα στους 300 περίπου φιλάθλους, οι οποίοι παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Ολόκληρο σχεδόν το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων, οι οποίοι πίεσαν αρκετά, είχαν κατοχή μπάλας και δημιούργησαν πολλές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να καταφέρουν να σημειώσουν τέρμα, κάτι ωστόσο που καταγράφεται και στην εξαιρετική παρουσία του τερματοφύλακα των Κερκυραίων Βαρελή.

Aγχωμένα τα κορίτσια μπροστά από το κυλικείο, αλλά αυτό το συναίσθημα υπήρξε πριν σημειωθεί το πρώτο γκολ του Οικονόμου. Μετά, όλο γέλια και χαρές

Η επανάληψη βρήκε την φιλοξενούμενη ομάδα αρκετά κουρασμένη, μη μπορώντας οι παίχτες της Κέρκυρας να αντισταθούν περισσότερο στις επιθετικές ορέξεις των «Πρασίνων», οι οποίοι ωστόσο περιορίστηκαν στο μέτριο 3-0, με βάσει πάντα την προσπάθεια που κατέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Μαζί με τα 3 τέρματα του αγώνα και τα 2 δοκάρια που σημειώθηκαν για λογαριασμό του Οικονόμου, καταγράφονται και οι παρακάτω καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:

Από κόντρα με αντίπαλο παίχτη στη μικρή περιοχή της Κέρκυρας, ο Κωστούλας επιχείρησε σουτ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

: Ο Παναγιώτου έβγαλε σέντρα από δεξιά στον Καραγκούνη, ο οποίος σούταρε από κοντινή θέση άουτ.

15΄: Ωραία ενέργεια από δεξιά του Ματούλα, ο οποίος πάσαρε έξυπνα στον Καραγκούνη, αστοχώντας ο τελευταίος με πλασέ να παραβιάσει την εστία του τερματοφύλακα της Κέρκυρας.

18΄: Από εκτέλεση φάουλ του Μπαμπάλη, ο Γκουντρουμπής κέρδισε κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βαρελή.

19΄: Δυνατό συρτό σουτ του Γκουντρουμπή έπεσε και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας.

28΄: Συρτό από πλάγια θέση σουτ του Κωστούλα αποσόβησε ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας.

44΄: Ωραία ενέργεια του Ματούλα από αριστερά, αφήνοντας με προσποίηση τη μπάλα ο Μπαμπάλης στον επερχόμενο Γκουντρουμπή, ο οποίος σούταρε δυνατά, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

48΄: Ο Οικονόμος ανοίγει το σκορ (1-0) με δεύτερη προσπάθεια – κεφαλιά του Κωστούλα, αφού προηγήθηκε κεφαλιά του Γκουντρουμπή την οποία απέκρουσε αρχικά ο τερματοφύλακας Βαρελής.

52΄: Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας απέκρουσε σωτήρια σέντρα σουτ του Καρακώστα από πλάγια θέση.

55΄: Με καλές προϋποθέσεις σουτ του Χάμου πέρασε άουτ.

62΄: Από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Χάμος κέρδισε κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

65΄: Ο Ρομαντζάς εκτέλεσε μακρινό φάουλ για λογαριασμό της Κέρκυρας, μπλοκάροντας τη μπάλα ο τερματοφύλακας του Οικονόμου Γούπος.

67΄: Μακρινό δυνατό σουτ του Γαστεράτου δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Τσαριτσάνης.

71΄: Ωραίος συνδυασμός των Καραγκούνη, Κωστούλα και Κουλτσιάκη δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

72΄: Ο Κωστούλας με κοντινό πλασέ διπλασιάζει τα τέρματα τόσο για τον ίδιο όσο και για λογαριασμό της ομάδας του, πετυχαίνοντας το 2-0.

73΄: Από συρτό σουτ του Χάμου, η μπάλα βρήκε τη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού της Κέρκυρας.

79΄: Ο Καραγκούνης εκτέλεσε κόρνερ, κερδίζοντας κεφαλιά ο Κουμπούρας στη μικρή περιοχή και αποκρούοντας σωτήρια ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

87΄: Ο Κωστούλας έβγαλε έξοχη πάσα στο νεαρό Μουλτσιά, ο οποίος πλάσαρε από κοντά, αποκρούοντας εκ νέου ο Βαρελής.

89΄: Από μακρινό σουτ του Βλάχου, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γούπου.

90+3΄: Ο Κουλτσιάκης αξιοποίησε πάσα του Μουλτσιά, διαμορφώνοντας με συρτό σουτ το τελικό 3-0. 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Γούπος, Παναγιώτου, Καρακώστας, Καλπίας, Κουμπούρας, Κουρδής, Ματούλας (56΄ Κουλτσιάκης), Μπαμπάλης (46΄ Χάμος), Κωστούλας, Καραγκούνης, Γκουντρουμπής (63΄ Μουλτσιάς).

ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Κ. Νέτης): Βαρελής, Παππάς, Καρύδης (77΄ λ.τ. Αργυρός), Ρομαντζάς, Βασιλάκης, Καλούδης, Βάγιας, Βλάχος, Κασίμης, Γαστεράτος, Παπαβλασόπουλος.

Υποδειγματική υπήρξε η διαιτησία των κ Χανίδη, Κούλα και Λιάρη (Μακεδονίας), οι οποίοι έβγαλαν τον αγώνα χωρίς προβλήματα και χωρίς να αναγκαστεί ο διαιτητής να υποδείξει ούτε μια κίτρινη κάρτα. Βοήθησε ασφαλώς σε αυτό η αθλητική και αξιοπρεπής αγωνιστική συμπεριφορά όλων των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στο παιχνίδι.

Xαρούμενα ασφαλώς και τα μέλη της διοίκησης και πως να μην είναι άλλωστε

Στις επόμενες 2 συναντήσεις ο Οικονόμος χρειάζεται έναν μόνο βαθμό για να κερδίσει και μαθηματικά την κατάκτηση της 2ης θέσης στον όμιλο, στον οποίο προηγείται η ΑΕΛ με 69 βαθμούς, η Τσαριτσάνη έρχεται δεύτερη με 57 και ακολουθούν η Φιλιππιάδα με 51, ο Θεσπρωτός με 50 και ο Καμπανιακός με 49.

Ακόμη δύο παιχνίδια απομένουν (με υπολογίσιμους αντιπάλους) ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο φωτεινός κύκλος της φετινής πορείας του Οικονόμου, ο οποίος ταξιδεύει την ερχόμενη Τετάρτη στη Φιλιππιάδα, αντιμετωπίζοντας τον τοπικό Εθνικό και υποδέχεται την επόμενη Τετάρτη στην Τσαριτσάνη τον Θεσπρωτό.