Βαθμολογία

Yποβιβάστηκαν Μπολόνια και Κατάνια

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε στο πλαίσιο της 37ης και προτελευταίας αγωνιστικής του Καμπιονάτο, επικράτησε 0-1 της Ρόμα στο «Ολίμπικο» με αποτέλεσμα να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, αφού πήρε και το ντέρμπι κορυφής.

Αυτός που έκρινε την αναμέτρηση στην Ρώμη, με την οποία έπεσε η αυλαία της 37ης αγωνιστικής, ήταν ο Πάμπλο Οσβάλντο ο οποίος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το 0-1 υπέρ της Γιουβέντους.

Να σημειώσουμε πως για την Ρόμα, η οποία τερματίζει στην δεύτερη θέση και θα είναι απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, βασικός αγωνίστηκε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Από εκεί και πέρα και στα υπόλοιπα κυριακάτικα παιχνίδια, η Κατάνια νίκησε με 1-2 μέσα στη Μπολόνια, αλλά τελικά υποβιβάστηκαν αμφότερες μαζί με την ουραγό Λιβόρνο! Αυτό συνέβη διότι την ίδια ώρα η Σασουόλο νίκησε την Τζένοα (4-2) και η Κιέβο την Κάλιαρι (0-1), έτσι η τελευταία αγωνιστική είναι αδιάφορη στην ουρά.

Αντίθετα, μεγάλη μάχη θα γίνει για την 6η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ με την Τορίνο (έμεινε στο 1-1 με την Πάρμα) αυτή την στιγμή να έχει το πάνω χέρι.