Βαθμολογία

Ανοιχτό σε συνεργασίες «Tο Ποτάμι»

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον πολιτικό στίβο εάν το Ποτάμι συγκεντρώσει χαμηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο κ.Θεοδωράκης δήλωσε: «Αν τα ποσοστά του Ποταμιού είναι χαμηλά θα είναι μία ήττα και δεν θα συνεχίσω. Αν ο κόσμος μου πει: Σταύρο, δεν σε πιστεύουμε, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω».

Επεσήμανε δε, ότι στόχος είναι να είναι το «Ποτάμι» τρίτο κόμμα. «Είμαστε ένα κόμμα που εγγυάται την σταθερότητα, ένα κόμμα ευρωπαϊκό, που πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια και ένα κόμμα που είναι δίκαιο στην κριτική», τόνισε.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι πρόκειται για 42 αξιόλογα πρόσωπα που δεν έχουν μη εξαρτημένα από κόμματα, ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν θα σωθεί αν δεν μπουν νέα πρόσωπα στην πολιτική».

Ο κ.Θεοδωράκης επανέλαβε τη θέση του περί πολιτικών συνεργασιών, εξηγώντας ότι η συζήτηση για τις συνεργασίες αυτές θα πρέπει να γίνει πριν από τις εθνικές εκλογές.

«Δεν θα περάσουμε από την κρίση στην ανάπτυξη αν δεν μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Η ψήφος στο Ποτάμι είναι ένα ναι στις συνεργασίες», σημείωσε.

Οσον αφορά το διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό και αναφέρθηκε στην πρόταση του Ποταμιού, η οποία προβλέπει διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό, όπως έγινε στην Μεγάλη Βρετανία. Για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ.Θεοδωράκης υπογράμμισε ό τι «υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από αυτό».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ