Βαθμολογία

«Εξυπνοι» πίνακες και δωρεάν wifi απο τον ΟΣΕ

Στην ψηφιακή εποχή περνά η πληροφόρηση για τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, καθώς ο ΟΣΕ έθεσε σε λειτουργία το Σύστημα Ενημέρωσης Επιβατών σε πραγματικό χρόνο σε τρεις σταθμούς, στον Πειραιά, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Το νέο σύστημα περιλαμβάνει οθόνες πληροφόρησης επιβατών, οι οποίες προβάλλουν ψηφιακό περιεχόμενο που ενημερώνεται και αλλάζει συχνά διαθέτοντας και διαδραστικές δυνατότητες.

Το σύστημα χρησιμοποιείται κυρίως για ενημέρωση του επιβατικού κοινού για το πρόγραμμα των δρομολογίων, νέα και ανακοινώσεις του ΟΣΕ, τον καιρό, ειδήσεις.

Έχει πολυμεσικό περιεχόμενο, πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες, εορτολόγιο, διαφημίσεις, ώστε να παρέχει τοπική και στοχευμένη πληροφόρηση, στο σημείο της εγκατάστασής του (αποβάθρα Σταθμού), Wi-Fi με ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους επιβάτες

Ο ΟΣΕ έχει υποβάλει πρόταση για ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης, με το οποίο θα πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο για τις καθυστερήσεις, από συσκευές GPS-GSM που θα εγκατασταθούν στις αμαξοστοιχίες και θα προβάλει τις πληροφορίες στις οθόνες πληροφόρησης επιβατών. Στην ολοκληρωμένη εφαρμογή τού συστήματος οι επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν και την εξέλιξη της πορείας του δρομολογίου που τους ενδιαφέρει σε πραγματικό χρόνο, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί επιτυχής δοκιμή γι΄αυτό.

Οι πληροφορίες θα απεικονίζονται και στην ιστοσελίδα του ΟΣΕ, με δυνατότητα αναζήτησης των δρομολογίων αμαξοστοιχιών από και προς κάθε σταθμό του σιδηροδρομικού άξονα.

Πηγή: tanea.gr