Βαθμολογία

Το μη χείρον βέλτιστον…

Δεν βγήκαν κάποια σίγουρα συμπεράσματα από την χθεσινή Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, με την αβεβαιότητα να πλανάται στον αέρα, τόσο για τον φετινό χρηματοδότη της ομάδας, όσο και για τον υποψήφιο Ισπανό επενδυτή, Λουίς Όλιβερ, του οποίου ο φάκελος δεν έπεισε το Σώμα, μετά την παρουσίαση της έρευνας που έγινε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη, σχετικά με τον φάκελο του, αλλά και την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, όπου και έλαβε χώρα η Γενική Συνέλευση, σίγουρα θα παρατήρησαν πως μετά το πέρας της, ο περισσότερος κόσμος έφυγε με μια αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι στην ομάδα, μιας και ξεκάθαρη λύση δεν προέκυψε.

Πέρα από τις κόντρες και τις εντάσεις, που υπήρχαν από την αρχή, σε ένα τεταμένο κλίμα προστέθηκε και το γεγονός πως οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο. Από την μία, ο φετινός χρηματοδότης της ομάδας, Βαγγέλης Πλεξίδας, του οποίου η απουσία σίγουρα σχολιάστηκε αρνητικά και τα πεπραγμένα του, έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό για αυτόν κλίμα.

Από την άλλη, η πλευρά του Λουίς Όλιβερ, δεν έδωσε τις κατάλληλες εξηγήσεις σχετικά με την μη αρτιότητα του φακέλου, έτσι όπως παρουσιάστηκε από το ΔΣ της Ερασιτεχνικής, ωστόσο εγγυήθηκε πως θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα ζητήματα που προέκυψαν σε Συνέντευξη Τύπου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός, πως οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών που ανέβηκαν στο βήμα να μιλήσουν μάλλον κακό έκαναν στους δύο ενδιαφερόμενους παρά καλό, αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις των μελών που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι πως όλα θα ξεκαθαρίσουν στην νέα Γενική Συνέλευση, η οποία θα οριστεί κάποια ημέρα μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, όπου οι δύο ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίσουν πλήρη φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα κριθούν με ίσους όρους σε μυστική ψηφοφορία από το Σώμα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάτι καινούριο που ίσως ταράξει τα νερά.

Αυτό που έμεινε πάντως ως συμπέρασμα από την χθεσινή διαδικασία, που σημειωτέον κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες, είναι πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το Σώμα θα κληθεί να επιλέξει την περισσότερο πειστική πρόταση, για το μέλλον της ΑΕΛ.