Βαθμολογία

Μήνυμα ενότητας από Σαμαρά-Καραμανλή

Να δηλώσουν την ενότητα της παράταξης και να στείλουν μηνύματα συστράτευσης στην κομματική και κοινωνική βάση της ΝΔ ενόψει της κρίσιμης μάχης των ευρωεκλογών επιχείρησαν με την κοινή τους εμφάνιση το πρωί της Παρασκευής οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Με την συμβολική παρουσία τους, στο ετήσιο μνημόσυνο του «πατριάρχη» της ελληνικής κεντροδεξιάς Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως είχε αποκαλύψει το Βήμα της Κυριακής, οι κκ. Σαμαράς και Καραμανλής τόνωσαν, όπως εκτιμούν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, το παραταξιακό φρόνημα εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης και ρευστής πολιτικής κατάστασης.

Στη Φιλοθέη, όπου και στεγάζεται το Ίδρυμα Καραμανλή και βρίσκεται και ο τάφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, βρέθηκαν όλες οι γενιές της κεντροδεξιάς: το χθες, το σήμερα και το αύριο. Και αυτό, διότι για πρώτη φορά αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του Ιδρύματος, όπου πρόεδρος είναι ο πρώην υπουργός, ο πρέσβης Πέτρος Μολυβιάτης και αντιπρόεδρος ο Αχιλλέας Καραμανλής, να μην γίνει η επιμνημόσυνη δέηση σε κλειστό κύκλο, αλλά να ανοίξουν τις πόρτες του Ιδρύματος σε βουλευτές, υπουργούς και κεντρικούς παράγοντες της Ν.Δ.

Ειδικότερα, παρέστησαν τα περισσότερα μέλη της ΚΟ της ΝΔ και αρκετά στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων οι Δ. Αβραμόπουλος, Θ. Μπακογιάννη και Πρ. Παυλόπουλος, ο στενός συνεργάτης του Κων. Καραμανλή Π. Μολυβιάτης, ο Αχιλλέας Καραμανλής αλλά και πρώην στελέχη της ΝΔ όπως οι Β. Πολύδωρας και Χρ. Ζώης.

Επίσης, παρέστησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Κουμουτσάκος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Ά. Σπηλιωτόπουλος και Ν. Κακλαμάνης.

«Το πνεύμα του Καραμανλή θα είναι εκεί» είχε πει με νόημα στο «Βήμα» λίγες ημέρες πριν το μνημόσυνο έμπειρο καραμανλικό στέλεχος τονίζοντας ότι 40 περίπου χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την έλευση του Καραμανλή στην Ελλάδα, η ΝΔ δίνει μια κρίσιμη μάχη όχι μόνο για την παράταξη, αλλά κυρίως για τη χώρα.

«Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Αυτό θα έλεγε και ο Καραμανλής και θα απαιτούσε να είναι όλοι μαζί του» τονίζει και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κοινή εμφάνιση των κκ. Σαμαρά και Καραμανλή. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί πριν από τα Χριστούγεννα στην πατρική οικία του Πρωθυπουργού στην οδό Μουρούζη, όπου και έγινε μια ανοικτή και ειλικρινής συζήτηση.

Παρά τα σενάρια που κυκλοφορούν ορισμένοι και το αρνητικό κλίμα που ενίοτε διαμορφώνεται από κύκλους και εκτός ΝΔ, ο κ. Καραμανλής ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής στη μυστική συνάντηση της Μουρούζη συμφώνησε με τον πρωθυπουργό ότι η συνοχή της Κ.Ο. της ΝΔ είναι δεδομένη και πως ουδείς βουλευτής επιθυμεί να διαταράξει την ομαλή πορεία προς τις ευρωεκλογές. Ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν, όπως λένε οι γνωρίζοντες τα «πρακτικά της συνάντησης», απόλυτος στον κ. Σαμαρά και του ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είναι αντίπαλός του και πως όλοι πρέπει να βοηθήσουν την αποστολή του.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός πάντα είναι με τον καλό λόγο στο στόμα για τον κ. Καραμανλή, ενώ έγκαιρα είχε ενημερώσει την οικογένεια του «πατριάρχη» της κεντροδεξιάς ότι ήθελε να παραστεί στο μνημόσυνο, ενώ φροντίζει να διατηρεί ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας.

Εκτός από την επαφή που έχει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μολυβιάτη, πριν από το Πάσχα πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου και ο Κώστας Καραμανλής, υιός του Αχιλλέα, ο οποίος και συζήτησε επί περίπου μια ώρα με τον Πρωθυπουργό.

Πηγή: tovima.gr