Βαθμολογία

Πρόβλεψη για 30.000 νέες θέσεις εργασίας

Σε επίπεδο κατώτερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου θα μειωθεί το κόστος ασφάλισης στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν κατά 3,9% έτσι ώστε η συνολική μείωσή τους από το 2012 να αγγίξει το 5%, τονίζοντας ότι πρόκειται για σημαντικό μέτρο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

«Μόνο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα δημιουργήσει περίπου 30.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια» δήλωσε ο κ. Βρούτσης και συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει σχεδόν όλα όσα απαιτούνται για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».

«Όταν ανέλαβα καθήκοντα δεν γνωρίζαμε καν πόσοι είναι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Βρούτσης και συμπλήρωσε αναφερόμενος στους χιλιάδες που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις ανθρώπων που είχαν πεθάνει: «Το νέο σύστημα είναι... αλάθητο» .

Η τελευταία έκθεση της Κομισιόν προβλέπει ότι το κόστος ανά εργασίας στην Ελλάδα θα μειωθεί φέτος κατά 2% και κατά 0,7% τον επόμενο χρόνο. Ο κ. Βρούτσης μιλώντας στο Bloomberg προέβλεψε σταθεροποίηση των μισθών και μείωση της ανεργίας.

«Το επόμενο βήμα είναι η απλοποίηση όλου του σώματος της εργατικής νομοθεσίας, που ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε σε ένα χρόνο» δήλωσε ο κ. Βρούτσης. Ανέφερε επίσης ότι από τον Ιούνιο του 2016, θα αναθεωρηθεί το ύψος του κατώτατου μισθού μετά από συνομιλίες στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών, η κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Εργασίας.

«Το καύσιμο που θα κρατήσει την Ελλάδα σε πτήση λέγεται πολιτική σταθερότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης και κατέληξε: «Οι δύο μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν είναι η μείωση του χρέους και της φορολογίας».

Πηγή: Εφ. Ημερησία