Βαθμολογία

Φορτωμένο με καινοτομίες το iPhone 6

Εχουν περάσει μόλις οκτώ μήνες από την κυκλοφορία των iPhone 5S και 5C, για τα οποία χύθηκαν τόνοι μελάνης, και το όργιο φημών και διαρροών για το επόμενο κινητό τηλέφωνο της Apple έχει ήδη ξεκινήσει.

Μάλιστα φημολογείται ότι η εταιρεία δεν θα περιμένει να κλείσει ένας χρόνος από το τελευταίο της μοντέλο και θα παρουσιάσει το iPhone 6 (η πιο πιθανή του ονομασία) τον ερχόμενο Ιούνιο στο Worldwide Developers Confe-rence.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σε τεχνολογικά sites, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει ένα μοντέλο με οθόνη 4,7 ιντσών με ανάλυση 1136x640 και λίγο αργότερα ακόμα ένα με μεγαλύτερη οθόνη, 5,7 ιντσών με υψηλότερη ανάλυση.

Ακόμη οργιάζουν οι φήμες για ενδεχόμενη οθόνη ζαφειριού, που αν επαληθευθούν θα κάνουν το νέο iPhone σχεδόν... άτρωτο!

Πάντως, αν και η εν λόγω τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη στο Touch ID/κεντρικό πλήκτρο και στην κάμερα του iPhone 5S και πρόσφατα η εταιρεία επένδυσε 578 εκατ. δολάρια για τη βελτιστοποίησή της, υπογράφοντας συμβόλαιο με την εταιρεία GT Advanced, οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν αδύνατη την εισαγωγή του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού σε συσκευή της Apple πριν από το 2015.

Λειτουργικό iOS 8

Επιπλέον η Apple δεν αναμένεται να ρίξει τις τιμές και θα ακολουθήσει την ίδια τιμολογιακή πολιτική στο νέο iPhone, το οποίο θα κυκλοφορήσει με λειτουργικό iOS 8.

Αγνωστο ωστόσο παραμένει αν θα υπάρχει μοντέλο με ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα 64GB του iPhone 5S, δηλαδή με μνήμη 128 GB, αλλά και το αν θα ενσωματώνει τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου (near field communication, NFC) για πληρωμές από το κινητό τηλέφωνο και για την επικοινωνία με άλλες συσκευές, πατέντα την οποία έχει κατοχυρώσει η αμερικανική εταιρεία.

Επίσης έχει γίνει συζήτηση για το αν το iPhone 6 θα παρέχει τη δυνατότητα της ασύρματης φόρτισης. Πάντως η τεχνολογική ιστοσελίδα secret.ly έγραψε ότι το νέο iPhone θα έχει ακόμα μία καινοτομία: θα κυκλοφορήσει με ακουστικά που θα μετρούν τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση, αλλά και θα διαθέτουν το σύστημα iBeacon, έτσι ώστε να μπορούν να εντοπιστούν.

Το συνέδριο

Η φήμη για τα αποκαλυπτήρια του iPhone 6 τον Ιούνιο ξεκίνησε από τον Κινέζο αναλυτή Σουν Τσιάντ Ζου που γράφει στο έγκυρο τεχνολογικό site GSMArena και ενισχύθηκε από το γεγονός ότι στις 10-14 Ιουνίου λαμβάνει χώρα το συνέδριο WDC.

Αλλά και από φήμες που προέρχονται από την Ιαπωνία και την Ταϊβάν, σύμφωνα με τις οποίες έχει ξεκινήσει η μαζική παραγωγή iPhone με οθόνη 4,7 ιντσών.

Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Τιμ Κουκ, αρνήθηκε πριν από μερικές ημέρες να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες δηλώνοντας μόνο ότι η Apple δουλεύει «πάνω σε σπουδαία πράγματα».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ