Βαθμολογία

Ο Απ. Καλογιάννης σε μεγάλη συγκέντρωση στην Ανθούπολη

«Πλέον είναι εμφανές. Τα μηνύματα που έρχονται από παντού στο Δήμο μας είναι σαφή. Η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» έχει καταγραφεί ως ο πόλος της ανατροπής. Το ψηφοδέλτιό μας είναι το μοναδικό που μπορεί να την πραγματοποιήσει» .

Τα παραπάνω τόνισε, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε μεγάλη συγκέντρωση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» στην πλατεία της Ανθούπολης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής :«Στον συνδυασμό μας μετέχουν πρόσωπα καταξιωμένα επιστήμονες, επαγγελματίες, αγωνιστές της ζωής, άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, νέοι και νέες. Δεν έχουμε καμία αντίρρρηση να συγκριθούμε και σε επίπεδο προσώπων».

Ειδικότερα, στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καλογιάννης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Βιώνουμε όλοι μας, σήμερα, τις συνέπειες των καταστροφικών επιλογών και των δεσμεύσεων των συντηρητικών κυβερνητικών πολιτικών των τελευταίων ετών. Εκφράζουμε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή μας σε όλα αυτά που γίνονται, που φτωχοποιούν και διαλύουν την κοινωνία μας, προκαλώντας απόγνωση, φόβο και ανασφάλεια. Ζούμε, επίσης από κοντά το δράμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τις περικοπές οικονομικών πόρων, τις απολύσεις και την κατάργηση αρμοδιοτήτων Και ερχόμαστε σε σύγκρουση με το παλαιοκομματικό καθεστώς που έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην πόλη μας. Όμως, τη δύναμη μας, την έχουμε στα χέρια μας. Τώρα ήρθε η ώρα των πολιτών, ήρθε η ώρα να μιλήσει η κοινωνία».

Συνεχίζοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε τα εξής «θέλουμε να εργαστούμε και για τον τόπο μας αλλά και για την ζωή μας. Μαζί με τα έργα που πρέπει να γίνουν, πρέπει ακόμα περισσότερο να ασχοληθούμε με τα οικονομικά προβλήματα των συμπολιτών μας. Γι αυτό σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που θα στηρίζει όλους και όλες που σήμερα βρίσκονται στην ανεργία ή δεν μπορούν να έχουν περίθαλψη ή δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους και τα χαράτσια. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες που απογοητεύονται, οργίζονται σηκώνουν τα βάρη της κρίσης.

Σε άλλο σημείο, της ομιλίας του ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Ζητάμε να στηρίξετε τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», ως το μοναδικό και πρωτόγνωρο για τη χώρα, ενωτικό αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Ειμαστε περήφανοι που καταφέραμε να ενώσουμε αυτοδιοικητικές κινήσεις, συλλογικότητες και πολίτες. Αυτή η αμφίδρομη σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης είναι η δύναμή μας. Η «Συμπαράταξη μας η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» είναι τέκνο της ανάγκης αλλά και της οργής. Είναι όμως και το πραγματικά καινούργιο και διαφορετικό.

Για το 4ο Διαμέρισμα

Ειδικά για προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των συνοικιών του 4ου διαμερίσματος του Δήμου Λαρισαίων, ο υποψήφιος δήμαρχος, παρουσίασε βασικές θέσεις του προγράμματος. Επιγραμματικά ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στις εξής προτεραιότητες για τα ζητήματα της περιοχής

- Ανάληψη πρωτοβουλίας για μεταφορά του Τελωνείου

- Αξιοποίηση εκτάσεων ΕΘΙΑΓΕ

- Ενταξη της παλιάς Εθνικής οδού στον ιστό της πόλης

- Αξιοποίηση αποθηκών ΣΕΚΦΟ για τη δημιουργία χώρων άθλησης

- Ανάλογη προσπάθεια θα γίνει και για τις αποθήκες της ΑΤΕ

- Αποπεράτωση κατασκευής του κονακίου Αβέρωφ