Βαθμολογία

Στην ανεργία και την αβεβαιότητα οι βοηθοί νοσηλευτές

ΤΗΝ ΕΠΑΣ ΤΟΥ ΓΝΛ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ

Με ανεργία και αβεβαιότητα για το μέλλον είναι αντιμέτωποι οι μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑ.Σ.) Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Από τη μια μεριά, οι περικοπές στους προϋπολογισμούς για τις δομές της δημόσιας νοσηλείας έχουν, ουσιαστικά, «κόψει» την επαγγελματική δίοδο προς το δημόσιο τομέα, ενώ από την άλλη πλευρά, ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι σε θέση να απορροφήσει όλο το δυναμικό, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλείας αφορά την ίδια τους τη μαθητεία, όπως διαπίστωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της Νέας Λάρισας, Ντίνος Διαμάντος, κατά την επίσκεψή του στη Σχολή: τα τελευταία τρία χρόνια, η ΕΠΑΣ μετακομίζει από κτίριο σε κτίριο, ενώ φέτος, τα μαθήματα γίνονται σε δύο μικρές αίθουσες που έχουν παραχωρηθεί για τη Σχολή στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.

Τα εργαστήρια, για την πρακτική άσκηση των μαθητών, στήνονται και ξεστήνονται κάθε μέρα. Η ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών του ΓΝΛ, επισήμως, θα λειτουργήσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ενώ η διοίκηση της Σχολής δεν έχει ενημερωθεί για το εάν θα υποδεχθεί καινούριους μαθητές για το νέο σχολικό έτος. Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Λαρισαίων, Ντίνου Διαμάντου με τους μαθητές συμμετείχε και η υπεύθυνη του Τμήματος Σπουδών της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών του ΓΝΛ, Βάσω Δαστερίδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Νέας Λάρισας.