Βαθμολογία

Έρχονται απολύσεις στη Χαλυβουργία

Εν αναμονή της κοινοποίησης των απολύσεών τους βρίσκονται ουσιαστικά εδώ και λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδος, αφού την περασμένη Τετάρτη η διοίκηση ανακοίνωσε το τέλος των διαβουλεύσεων μεταξύ εταιρείας, εργαζομένων και Υπουργείου Εργασίας.

Οι διαβουλεύσεις είχαν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα μέτρα για την ενίσχυση της βιομηχανίας, ωστόσο, μέχρι και σήμερα, τρεις σχεδόν μήνες μετά, οι περισσότερες από τις εξαγγελίες έχουν μείνει στις καλένδες.

Η επιστροφή 50 περίπου εκατομμυρίων από τα κέρδη της ΔΕΠΑ στους καταναλωτές φυσικού αερίου αποτελεί το χαρακτηριστικότερο, ίσως, παράδειγμα μέτρου που, ενώ θα μπορούσε να εφαρμοστεί πολύ γρήγορα προσφέροντας ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Κι ενώ ένα μήνα πριν, στο πλαίσιο της Διυπουργικής Επιτροπής, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους της βιομηχανίας ότι οι όποιες εκκρεμότητες βρίσκονται σε φάση επίλυσης, η εφαρμογή των μέτρων εξακολουθεί να καθυστερεί και είναι ουσιαστικά άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει.

Έπειτα από την ανάσα ανακούφισης που έδωσε στην ελληνική βιομηχανία η ανακοίνωση των μέτρων στήριξής της, η εξέλιξη των πραγμάτων φαίνεται να αγνοεί την κρισιμότητα της κατάστασης και του χρόνου που περνά. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του κλάδου συνεχίζουν να ζητούν από το ΥΠΕΚΑ μια σαφή και επίσημη απάντηση για την πορεία του πακέτου στήριξης, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον φόβο πως, όταν κάποια στιγμή θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα, θα έχουν κλείσει οι περισσότερες από τις βιομηχανίες τις οποίες αφορούν

Πηγή: iefimerida