Βαθμολογία

Επιστολή - παρέμβαση Συλλόγου Παλαιμάχων ΑΕΛ

Ενόψει των πρόσφατων σημαντικών εξελίξεων για την αγαπημένη μας ΑΕΛ, κρίνουμε απαραίτητο να τοποθετηθούμε δημόσια. Ήταν αρχή από ιδρύσεως του Συλλόγου μας ο κοινωνικός σκοπός, η βοήθεια προς πολλές ομάδες αδυνάτων με ποδοσφαιρικούς αγώνες ή με εράνους. Η στήριξη στον υγιή αθλητισμό και η στήριξη και αγάπη για τη σημαντικότερη ομάδα της Ελλάδος που με πολύ μόχθο, ιδρώτα και αίμα, όλοι μας χτίσαμε τόσα χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο πως τα δύσκολα και πέτρινα χρόνια πολλοί από εμάς προσφέραμε τις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς και πολλές φορές συμβάλλοντας οικονομικά στην ομάδα.

Όταν η ομάδα πέρασε σε επιχειρηματίες, η στάση μας ήταν διακριτική ώστε να μην φαίνεται ότι εμποδίζουμε ή ενοχλούμε την πορεία ή εξέλιξή της. Αυτή η στάση δυστυχώς ερμηνεύτηκε από πολλούς σαν αδυναμία ή σαν αδιαφορία από άλλους, με συνέπεια να απαξιώνεται ο θεσμός και ο ρόλος των παλαιμάχων.

Κάποιοι πονηροί, όπως πάντα για να μπορούν να ελέγχουν τα της ομάδος προσπάθησαν κατά καιρούς κάποιες φυσιολογικές τριβές μεταξύ μας, να τις προβάλλουν με τέτοιο τρόπο, ώστε οι εκάστοτε επενδυτές να απαξιούν καν να ακούσουν τις απόψεις μας. Αυτοί οι κάποιοι που συνέχεις προσκυνούσαν τον εκάστοτε ιδιοκτήτη για να έχουν τον πρώτο λόγο στα έργα της ΑΕΛ. Είναι αυτοί οι ίδιοι που κάποτε έγλυφαν και εμάς για να βγουν φωτογραφίες.

Η διοίκηση και ο σύλλογος παλαιμάχων  προσπαθούσε πάντοτε να κρατήσει μια αξιοπρεπή στάση και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που δεν ενεπλάκη σε καμιά δραστηριότητα είναι ότι οτέ δεν είχε λύση οικονομική για να προτείνει.

Παρ' όλα αυτά το καλοκαίρι, μέλη της διοίκησης πήραν την πρωτοβουλία να επισκεφτούν κάποιους επιχειρηματίες να τους ενώσουν για να γίνει ξανά μια ομάδα διευρυμένης βάσης. Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις ήταν πάρα πολύ αργές, με συνέπεια η ομάδα να μπει στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει η τωρινή λύση.

Ακολούθως παραθέτουμε τις σκέψεις και τις απόψεις μας για μια αυτόνομη και δυνατή ΑΕΛ:

- Η ομάδα θα ελέγχεται από τον πραγματικό της ιδιοκτήτη που είναι ο κόσμος της.

- Θα έχει καθαρό και αγνό σκοπό όχι μόνο το χρηματικό κέρδος αλλά και για να προσφέρει στην πόλη και ειδικά στους νέους ανθρώπους.

- Δεν θα είναι τσιφλίκι κανενός ιδιώτη που θαχρησιμοποιεί τον κόσμο της σαν όπλο πολιτικό και την ομάδα σαν μέσο πλουτισμού για τις επιχειρήσεις του.

- Εξαφανίζεται κάθε υπόνοια έκνομης δραστηριότητας (π.χ. προκαθορισμένα αποτελέσματα κλπ).

- Θα δομήσει πραγματικά τις ακαδημίες πάνω σε σύγχρονες παραγωγικές βάσεις με σκοπό να επανδρώσουν στο μέλλον την ομάδα με δικά μας παιδιά.

- Θα αποφεύγεται το φαινόμενο φυγής του επιχειρηματία, αφήνοντας την ομάδα γυμνή και νεκρή από ποδοσφαιριστές και γήπεδα.

- Δεν θα επαναληφθούν κρούσματα σκανδαλωδών συμβάσεων παραχώρησης δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα στο όνομα της ομάδας δίχως η ομάδα εντέλει να μπορεί καν να χρησιμοποιήσει τις εν λόγω εγκαταστάσεις πχ AEL FC Arena, Δένδρα (εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι).

- Θα υπάρχει σεβασμός προς την πραγματική ιστορία της ομάδας και όχη καπήλευση αλλαζονεία και απαξίωση (κατέβασμα όλων των συμβόλων του Πρωταθληματος , του Κυπέλου και των παλιών επιτυχιών από τα γραφεία και τα αποδυτήρια του Αλκαζάρ με την πρόφαση ότι "εμείς θα γράψουμε καινούργια ιστορία").

- Αυτή η ομάδα έγινε από δικά της παιδιά μεγάλη που και τότε κανένας δεν το πίστευε κι όμως το κατάφερε μαζί με τη βοήθεια του δικού της κόσμου και των διοικήσεων που αποτελούνταν από απλούς ανθρώπους της πόλης μας.

- Και τέλος δεν θα μπορεί ο εκάστοτε ιδιώτης για τους δικούς του λόγους να διχάζει και να διαλύει σε κομμάτια τον κόσμο μας όπως έγινε κατ' επανάληψη τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς, οι προτάσεις μας αυτές απαιτούν χρόνο και υπομονή γιατί ο δρόμος είναι δύσκολος, κάτι που δεν ευδοκιμεί στις μέρες μας, γιατί κάποιοι και συνήθως αυτοί που εκμεταλλεύονται την ΑΕΛ, θέλουν άμεσα δόξες και μεγαλεία για να "φάνε" και να καμώνονται υπερηφάνεια.

Ξεχνούν όμως ότι αυτό πραγματικά δεν τους ανήκει, απλώς είναι δανεικό, που κάποτε πρέπει να το πληρώσουν. Και κάτι άλλο. Εμείς εδώ μεγαλώσαμε. Εδώ ζούμε και εδώ θα πεθάνουμε. Κάθε μέρα καλημερίζουμε χιλιάδες κόσμο και εισπράττουμε τη μεγάλη αγάπη και το σεβασμό του. Εκτίμησή μας είναι ότι στα μέλη μας υπάρχει και γνώση και ικανότητα και υπομονή. Εμείς ξέρουμε ότι όταν υπάρχει στόχος, δεν υπάρχουν αντιπαλότητες. Ξέρουμε τι σημαίνει Ομάδα, τι είναι η γροθιά και πως να κτίζουμε ομάδες και όνειρα. Και πάντα θα είμαστε εδώ, να εισπράττουμε την αγάπη και τα παράπονα, μέχρι το τέλος.