Βαθμολογία

Νίκησε η Γιουνάιτεντ παρά το Χάλ-ι της!

Μια τελευταία παράσταση έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «ταλαιπωρημένο» φέτος «Όλντ Τράφορντ» όπου νίκησε με 3-1 την Χαλ κι έκλεισε με νίκη τις εντός έδρας υποχρεώσεις.

Το κλίμα ήταν αρκετά φορτισμένο λόγω του τελευταίου παιχνιδιού του Νεμάνια Βίντιτς μπροστά στο κοινό, μετά από 8.5 χρόνια φοβερής προσφοράς. Επίσης, κυκλοφορούσαν φήμες όλη την εβδομάδα ότι πιθανότητα άλλος ένας «θρύλος» να αποχαιρετήσει την Γιουνάιτεντ. Ο λόγος για τον Ράιαν Γκιγκς που, ως προπονητής πλέον, γνώρισε προκαταβολικά την αποθέωση, όταν μπήκε για λίγα λεπτά, για τον αποχαιρετισμό που όλοι εύχονται να είναι κακόγουστο ψέμα…

Αγωνιστικά, γιορτινό κλίμα στο αποχαιρετιστήριο πάρτι έδωσε ο νεαρός Τζέιμς Γουίλσον που πραγματοποίησε εξαιρετικό ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ, σκοράροντας δις η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Χαλ με 3-1 και διατήρησε τις ελπίδες της για την 6η θέση.

Για την ιστορία ο Γουίλσον σημείωσε το 1-0 στο 31΄, το 2-0 στο 61΄ με τον Φράιατ της Χαλ να μειώνει σε 2-1 μετά από δυο λεπτά. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 86΄έπειτα από διπλή προσπάθεια του Φαν Πέρσι και σουτ με το δεξί από τα όρια της περιοχής.

Πλέον, η Μάντεστερ Γιουνάιτεντ «κλείνει» τις υποχρεώσεις της με την εκτός έδρας αναμέτρηση στην Σαουθάμπτον, όπου με νίκη, ευελπιστεί να ηττηθεί η Τότεναμ εντός έδρας από την Άστον Βίλα για να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Μήπως και σωθεί η «καταραμένη» χρονιά

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπίτνερ, Κάρικ, Φελαϊνί, Καγκάβα, Γιανουζάι, Λόρενς (Γκιγκς 70’), Γουίλσον (Φαν Πέρσι 64’)

Χαλ: Γιακούποβιτς, Ροσενιόρ (Σαγκμπό 46’), Μπρους, Ντέιβις, Φιγκερόα, Μέιλερ, Κορέν, Μπόιντ, Κιν, Ελμοχαμάντι (Λίβερμορ 82’), Λονγκ (Φράιατ 46’)