Βαθμολογία

Ηλίας Κυριακίδης: «Η επιτομή της τρέλας και της παράνοιας»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η Συνέντευξη Τύπου του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Ηλία Κυριακίδη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Palace. Ο ποδοσφαιριστής είχε την ευκαιρία να εξηγήσει σε δημοσιογράφους, φιλάθλους αλλά και σε όλους όσους απηύθυνε το ανοικτό κάλεσμα να βρεθούν στην Συνέντευξη, τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε εκτός ομάδας. Η αίθουσα του ξενοδοχείου, ήταν κατάμεστη, καθώς βρέθηκε πλήθος δημοσιογράφων, αλλά και φίλων της ΑΕΛ, που ήθελαν να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι το τι ακριβώς έχει γίνει με την περίπτωση του ποδοσφαιριστή.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Ο Ηλίας Κυριακίδης αρχικά τοποθετήθηκε αναφέρθηκε στο γιατί ήρθε στην ΑΕΛ, λέγοντας τα εξής: «Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Πρωτίστως θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση σας. Ελπίζω αυτήν η Συνέντευξη Τύπου να είναι χρήσιμη και ευχάριστη. Από τις 27 Ιανουαρίου έχω δεχτεί απίστευτη λάσπη και αυτό που γίνεται σήμερα γίνεται για την δική μου ψυχική ηρεμία. Εδώ και τρεις μήνες δεν έχω κάνει κάποια δήλωση εκτός από μια φορά, όπου ήμουν ενωτικός. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένας πόλεμος ανακοινώσεων και ψιθύρων. Εγώ θα προσπαθήσω να σας περιγράψω την δική μου αλήθεια και να πέσει φως, ώστε να εξαφανιστούν οι σκιές. Το ψέμα είναι αδύνατο μπροστά στην αλήθεια και η αλήθεια έχει διάρκεια. Τους τελευταίους τρεις μήνες υπάρχει ψυχικό αλλά και οικονομικό κόστος για εμένα. Επί της διαδικασίας, εγώ θα κάνω μια εισαγωγή και θα απευθύνω τον λόγο στους εκπροσώπους του Τύπου να με ρωτήσουν ότι θέλουν και στην συνέχεια μπορεί και ο κόσμος να με ρωτήσει ότι θέλει. Για να γνωριστούμε καλύτερα, γιατί χάσαμε την λογική μας, τους τελευταίους τρεις μήνες είμαι πρωταγωνιστής χωρίς να έχω συμμετάσχει σε κάποια δημόσια συζήτηση. Θέλω να θυμίσω τον τρόπο με τον οποίο ήρθα στην ομάδα το καλοκαίρι. Τέλη Ιουλίου, μου τηλεφώνησε ένας καλός φίλος, ο Γιώργος Ζαχαρής για να μου πει τα νέα της ομάδας.

Μου εξήγησε την δύσκολη κατάσταση που υπήρχε και με ρώτησε πως μπορώ να βοηθήσω. Με έφερε σε επαφή με έναν άνθρωπο που δεν γνώριζα, τον Αντώνη Γραβάνη, ο οποίος όπως μου αποκάλυψε στην συνέχεια δίσταζε να μου τηλεφωνήσει και για αυτό έβαλε τον κύριο Βλαχούλη να με πάρει τηλέφωνο, τον οποίο ακόμα δεν έχω γνωρίσει προσωπικά. Μου είπαν λοιπόν αν θέλω να έρθω στην ομάδα και τον ρώτησα αν υπήρχε κάποιος πιο υπεύθυνος και έτσι με πήρε ο κύριος Γραβάνης, που μου είπε πως η ομάδα δεν έχει ούτε μπάλες, ούτε δίκτυα, ούτε συμπαίκτες και είσαι ο πρώτος που έχω επικοινωνία. Επίσης μου αποκάλυψε πως από την υπάρχουσα ομάδα είμαι ο μοναδικός που μίλησε ο ίδιος και με τον οποίο δεν έχει γίνει καμιά οικονομική διαπραγμάτευση. Έτσι, εγώ συμφώνησα να έρθω στην πόλη, χωρίς να υπάρχει χορηγός και δεσμεύτηκα να βοηθήσω. Από εκεί και πέρα, με την νυν διοικούσα επιτροπή, δεν έγινε καμιά οικονομική διαπραγμάτευση».

Η αρχή του προβλήματος

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην αρχή των προβλημάτων και από πού ξεκίνησε η κόντρα με την πλευρά του Βαγγέλη Πλεξίδα.

«Στις 27 Ιανουαρίου, με κάλεσε ο κύριος Γαλανακόπουλος, τον οποίο δεν ξέρω τι ιδιότητα είχε και χωρίς να ξέρω το θέμα της συζήτησης. Χωρίς περιστροφές μου είπε πως θα έχω λίγο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Ορμώμενος από τις δηλώσεις που είχε κάνει την προηγούμενη μέρα ο τότε προπονητής της ομάδας, ότι δηλαδή οι αξίες θα αγωνίζονται, τον ρώτησα πως μπορεί να λέει τέτοια πράματα, όταν ο προπονητής έχει κάνει αυτήν την δήλωση. Φαίνεται πως αυτήν η ερώτηση μου, δεν άρεσε καθόλου και έτσι από το χορτάρι μετατοπίστηκα στον πάγκο. Στην συνέχεια, ανακατεύτηκε κάποια κουβέντα σχετικά με το ιατρικό επιτελείο και τον ρώτησα γιατί δεν καλεί το ιατρικό επιτελείο να το συζητήσουμε όλοι μαζί. Επειδή και πάλι δεν άρεσε η ερώτηση μου, από τον πάγκο βρέθηκε στην κερκίδα. Επομένως, η διαδικασία είχε ως εξής. Από τον λίγο χρόνο συμμετοχής, πήγα στον πάγκο και στην συνέχεια στην κερκίδα. Στην συνέχεια μου είπε πως ξημερώνει 28 Ιανουαρίου και κατάλαβα που το πήγαινε, τον ρώτησα αν είμαι ελεύθερος να ψάξω ομάδα και για το εάν το θεωρεί αυτό επαγγελματικό. Φεύγοντας, καταλήξαμε στο εξής. Ή να μείνω και να παλέψω για την θέση μου στην ομάδα, ή να φύγω. Μου είπε, πως θεωρεί πως αμφισβητώ τις μεταγραφικές του κινήσεις και μου έκανε μια ανάλυση για κάποιους που ήρθαν από τον Βατανιακό και τον Απόλλωνα. Εγώ πάντως, δεν μπορούσα να καταλάβω πως από την στιγμή ένας άνθρωπος προδικάζει να μην αγωνίζεται κάποιος, από τις μεταγραφές που έγιναν. Άλλωστε, ο καθρέφτης του παίκτη είναι μέσα στο γήπεδο. Έτσι, έφυγα με αυτό στο μυαλό μου. Ο διάλογος όμως ήταν πολύ μπερδεμένος και ταπεινωτικός για εμένα. Φεύγοντας, σκεφτόμουν πως αυτό το πράμα δεν πρέπει να διαρρεύσει και πρέπει να μείνει μεταξύ μας, γιατί θεωρούσα πως θα έκανε κακό ακόμα και στο κύρος της ομάδας αυτός ο διάλογος».

Οι διαρροές

«Πριν καν προλάβω να πάω σπίτι και όσο σκεφτόμουν αυτά που άκουσα, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα. Αυτός που μου τηλεφώνησε μου είπε πως υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την παραμονή στην ομάδα και μου είπε πως ήξερε που βρισκόμουν και τι συζητούσα. Πριν προλάβω να πάω σπίτι, έχει διαρρεύσει η συζήτηση. Στην συνέχεια, χτυπάν τα τηλέφωνα και από άλλους δημοσιογράφους, που ζητάν να διαψεύσω ή να επιβεβαιώσω το δημοσίευμα για ένα ζήτημα που δεν ήθελα να διαρρεύσει. Η συνέχεια είναι η εξής. Μετά από 2-3 μέρες προπονήσεων, κρίθηκε πως δεν μπορώ να ακολουθήσω την ομάδα για το εκτός έδρας παιχνίδι και έτσι έμεινα εκτός. Στην συνέχεια, μου λένε πως πρέπει να είμαι στο Αλκαζάρ για ένα φιλικό της ομάδας. Τότε ήρθε ο προπονητής μαζί με τον κύριο Παυλόπουλο και με πήγαν σε ένα άλλο δωμάτιο και μου είπαν, Ηλία πρέπει να ξεντυθείς, να βγάλεις τα ρούχα γιατί δεν μπορείς να ακολουθήσεις στην ομάδα. Εγώ έμεινα στην ομάδα για να αποδείξω την αξία μου, αλλά από την άλλη μου είπαν πως δεν μπορώ να παίξω στο φιλικό. Μου είπαν πως είναι μια εντολή που δόθηκε πριν λίγη ώρα και μου την μετέφεραν απλά. Στο ραντεβού που έγινε μετά το φιλικό, ήταν στην αίθουσα ο κύριος Γαλανακόπουλος, ο κύριος Νάκας και ο κύριος Μπαλατσούκας. Για να είμαι σαφής σε αυτό που λέω, μετά από λίγα λεπτά ήρθε και ένα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, ο κύριος Κατέρης. Σε εκείνο το ραντεβού λοιπόν, κατέπεσαν οι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να μείνω εκτός, ακόμα και οι ιατρικοί λόγοι. Έτσι, έπρεπε να κατασκευαστεί κάτι καινούριο. Το νέο κατασκεύασμα λοιπόν είναι πως εγείρεται ένας ηθικός λόγος, για τον οποίο πλέον δεν μπορώ και να προπονούμαι με την ομάδα. Στην πορεία ακούγεται και ένα εξωαγωνιστικό παράπτωμα. Προσπαθώ λοιπόν να μάθω ποιος είναι ο ηθικός αυτός λόγος. Παίρνει τον λόγο ο κύριος Γαλανακόπουλος και λέει κάτι για μια ημέρα του Δεκέμβρη. Λέει λοιπόν, πως μια ημέρα που ο χορηγός της ομάδας είχε δεχτεί τους ποδοσφαιριστές για κουβέντα, όταν μπήκα στο δωμάτιο και μιλήσαμε κατ’ ιδίαν, άλλαξε ένας άξονας γιατί είχα έναν άλλο θεσμικό λόγο ως δεύτερος αρχηγός και τότε μου αναφέρει το εξής, πως με θέτει προ των ευθυνών μου για το γεγονός ότι ένα γκολ δεν πανηγυρίστηκε από όλους τους παίκτες μαζί. Επίσης, μου είπε πως διαπίστωσε έναν ηλεκτρισμό και όχι αυτό που λέει και ο ίδιος ως οικογένεια και είχε δίκιο. Εδώ πρέπει να σας πω μια ιστορία από τα παλιά.

Πρωταγωνιστής ήταν ο τότε αρχηγός, ο Νίκος Νταμπίζας, ο Στέλιος Βενετίδης, ο Παναγιώτης Κατσιαρός και εγώ. Την επόμενη μέρα μετά από ένα παιχνίδι υπήρχαν κάποιοι παίκτες που ήρθαν και μας είπαν πως είναι απλήρωτοι και δεν θα κατέβουν να παίξουν αν δεν πληρωθούν. Τότε, ο Νίκος Νταμπίζας έκανε αυτό που όφειλε, επικοινώνησε με την διοίκηση και ενημέρωσε πως υπάρχει μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί, αλλά θα προσπαθήσουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές να το λύσουμε μεταξύ μας. Τότε, ο Νίκος χρειάστηκε την βοήθεια τη δική μου, του Βενετίδη και του Κατσιαρού. Πήγαμε λοιπόν σε αυτούς τους παίκτες και τους ρωτήσαμε για ποιο λόγο δεν θα μπορούσανε να κατέβουν. Τότε όταν μας είπαν πως είναι 50 μέρες απλήρωτοι, γυρνάει ο Νίκος και μου λέει, Ηλία πες πόσους μήνες είσαι απλήρωτος. Εμείς βέβαια, τους είπαμε πως είμαστε περισσότερο καιρό απλήρωτοι αλλά συνεχίζουμε να παίζουμε, διεκδικώντας φυσικά τα δεδουλευμένα τους. Γιατί το είπα το τελευταίο; Επειδή τηλεφώνησα στον Νίκο και του είπα την ιστορία και χάρηκε που την θυμόμουν. Αυτήν την ιστορία να την έχετε στο μυαλό σας. Βρέθηκα λοιπόν σε αυτήν την θέση, υπερθεμάτισα απέναντι στον χορηγό και είπα πως πρέπει καλύτερα να προλαμβάνεις, παρά να θεραπεύεις. Αυτό λοιπόν που του είπα, είναι πως καλύτερα να προλαμβάνουμε μια κατάσταση και πως πολλά προβλήματα μπορούν να καμουφλαριστούν και να καλυφθούν με μια νίκη ή κάτι παρόμοιο. Έτσι, πάμε τώρα στο ραντεβού με τον κύριο Γαλανακόπουλο, που όταν ολοκλήρωσε την κουβέντα σχετικά με αυτό που έγινε τον Δεκέμβρη, μείναμε όλοι με την απορία, ποια είναι η κατηγορία και που είναι η ανηθικότητα. Τότε, πήρα τον λόγο και ρώτησα που είναι το κακό σε όλο αυτό που ειπώθηκε. Τότε εξήγησα πως όλο αυτό λέγεται υγεία και τους είπα μάλιστα και την ιστορία που εξιστόρησα προηγουμένως. Για την ιστορία να σας πω πως από τον Δεκέμβρη μέχρι εκείνες τις ημέρες επισκέφτηκα το σπίτι ενός συμπαίκτη μου και προσπάθησα να κατευνάσω την κατάσταση. Επιστρέφουμε τώρα, στις 3 Φεβρουαρίου.

Όταν άκουσαν την ιστορία τα μέλη της Ερασιτεχνικής, η ερώτηση του κυρίου Νάκα ήταν για το αν συζητάμε τόσο πολύ στα αποδυτήρια. Τότε μου ανακοινώθηκε επίσης, ότι δεν είναι μόνο αυτήν η κατηγορία, αλλά υπάρχει και η κατηγορία πως την μεταξύ μας συζήτηση που έγινε στις 27 Ιανουαρίου, που δεν ήθελα να βγει καθόλου προς τα έξω την διέρρευσα εγώ. Ελάτε λίγο στην θέση μου και πείτε μου πως μπορώ αυτό να το αποδείξω. Στο ίδιο ραντεβού που καλέστηκα να ακούσω κάποια πράματα για πρώτη φορά, στην Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο κύριος Γαλανακόπουλος, λέει εν πολλοίς, αυτά που είπε σε εμένα το βράδυ. Γίνεται μια αναφορά λοιπόν, στο ότι το ζήτημα είναι ηθικό και πως αν δεν βγω σε 2 μέρες θα βγει εκείνος. Για όποιον ξέρει πρόσθεση και αφαίρεση έχουν περάσει όχι 2 μέρες, αλλά πάνω από 92. Εγώ στέκομαι εδώ απέναντι σας, ενώ θα μπορούσα να δώσω μια συνέντευξη από μακριά. Δεν απαιτώ, αλλά θέλω να καταλάβετε και να εκτιμήσετε ότι προσπαθώ να χυθεί φως σε όλα αυτά. Μέσα στα πολλά, μου αναφέρει κι άλλη κατηγορία, ότι εγώ έπαιρνα τηλέφωνα δεξιά κι αριστερά και διέρρεα πράματα για να πιέσω καταστάσεις. Εγώ δεν μπορώ να ρωτήσω τον δημοσιογράφο, γιατί δεν μπορεί να αποκαλύψει την πηγή του. Προς τιμήν του δημοσιογράφου, μου έχει μεταφερθεί πάντως πως ο ίδιος δημοσιογράφος είπε πως δεν έμαθε τίποτα από εμένα. Τελειώνοντας λοιπόν το ραντεβού, μου ανακοινώνει πως δεν μπορώ να προπονούμαι ούτε με την ομάδα. Απευθυνόμενος λοιπόν στην ερασιτεχνική τους είπα να σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Εγώ να δεχτώ να προπονούμαι μόνος μου, αλλά σταματήστε τις συνεντεύξεις και μην ρίχνετε λάδι στην φωτιά».

Το επεισοδιακό ραντεβού

«Προς τιμήν του, ο κύριος Νάκας, όταν τελείωσε η συζήτηση με πήρε σε άλλο μέρος των γραφείων και ήμασταν οι δύο μας και ελπίζω να εκτιμήσει πως ούτε στην σύζυγο μου δεν έχω αποκαλύψει εκείνη την συζήτηση. Αυτά τα 15 λεπτά που με κράτησε ο κύριος Νάκας σε άλλο χώρο, γίνεται ένα δεύτερο ραντεβού των οργανωμένων οπαδών «Μonsters» με τον κύριο Γαλανακόπουλο. Αν είχα φύγει 15 λεπτά νωρίτερα, δυστυχώς δεν θα έβλεπα τους «Monsters» στα γραφεία. Μου ζήτησαν λοιπόν να κάτσω εκεί. Τότε πληροφορούμαι με λεπτομέρειες το εξής. Ο Γιώργος Γεωργίου, είπε στον κύριο Γαλανακόπουλο πως εγώ για αυτούς πρεσβεύω κάποιες αξίες. Τότε λοιπόν, ακούγεται η πρώτη συγγνώμη από τον κύριο Γαλανακόπουλο και λέει ότι παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό. Εδώ και τρεις μήνες λοιπόν, δέχομαι όλο αυτό το γαϊτανάκι και αυτές τις κατηγορίες και τις κατινιές, που δεν ταιριάζουν, όχι μόνο στην ΑΕΛ, αλλά σε όποια ομάδα θέλει να λέγεται σοβαρή. Αλλά, υπάρχει και συνέχεια, που είναι πιο συγκλονιστική. Για όποιον δεν θυμάται, υπάρχει η κατηγορία, πως εγώ διέρρευσα την συζήτηση στις 27 Ιανουαρίου και ο κύριος Γαλανακόπουλος λέει πως τελικά δεν ήμουν εγώ που το διέρρευσα, ενώ το πρωί έλεγε άλλα. Όταν τα μέλη του Συνδέσμου του είπαν πως από την στιγμή που δεν το διέρρευσα εγώ τότε μόνο ένας θα μπορούσε να το κάνει, γύρισε ο Γαλανακόπουλος και είπε πως την διέρρευσε αυτός, αλλά δεν πήρε αυτός τηλέφωνο τον δημοσιογράφο, αλλά ο ίδιος ο δημοσιογράφος τον πήρε.

Εμένα, ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα πρόσωπα, εγώ αντιμάχομαι πολιτισμούς. Αυτές οι πρακτικές και οι πολιτισμοί είναι με τα οποία έχω πρόβλημα. Τους ανθρώπους δεν τους ήξερα καν. Δεν τους ήξερα προσωπικά για να έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα. Όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, τέλειωσε όπως σας το περιέγραψα. Τότε, τα μέλη του Συνδέσμου, προσπάθησαν να μάθουν τι έγινε εκείνο τον Δεκέμβρη και γίνονται μάρτυρες ενός απίστευτου πινγκ-πονγκ ανάμεσα σε Διοικούσα Επιτροπή και Ερασιτεχνική. Τότε, ξεκινάει ο κύριος Γαλανακόπουλος να το πει και τα δύο μέλη της Ερασιτεχνικής του είπαν να μην το πει. Προσπάθησα να κατευνάσω τα πνεύματα, αλλά τα μέλη του Συνδέσμου, μου είπαν πως είχαν πάει στα γραφεία και για τον Κώστα Πάνο. Όταν λοιπόν, άκουσαν τι έγινε τον Δεκέμβρη, έβαλαν τα γέλια. Τελειώνει αυτό το ραντεβού και φεύγω έχοντας πάρει προίκα το ότι εγώ που ήρθα να παλέψω για την ομάδα προπονούμαι μόνος μου. Οι δύο κατηγορίες λοιπόν έχουν εξαφανιστεί. Στην συνέχεια, έρχεται στην δημοσιότητα πως παρουσία του Νίκου Γαλανακόπουλου και μελών του ΔΣ της ΑΕΛ, δήθεν εμφανίστηκα εγώ στα γραφεία συνοδευόμενος από 20 περίπου οπαδούς της ΑΕΛ και ζητούσαμε σε έντονο ύφος εξηγήσεις για τον παραγκωνισμό μου.

Ελάτε στην θέση μου, με αυτό το δημοσίευμα, που το είδα τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά το ραντεβού που σας περιέγραψα. Εγώ δεν έχω ανάγκη να συνοδευτώ από κανέναν, η δύναμή μου είναι το μυαλό μου. Είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά είμαι και άνθρωπος, έχω σύζυγο, παιδί και γονείς και δεν μπορώ να διασύρομαι. Εγώ συζήτησα με ποδοσφαιριστές που είναι μακριά από εδώ και μου είπαν πως το όνομα μου ακόμα ακουγόταν για αυτό το δημοσίευμα και ελπίζω, η σημερινή συγγνώμη που μου ζητήθηκε για αυτό να γίνει γνωστή. Τελειώνοντας, τηλεφωνώ στον κύριο Νάκα και μου είπε πως δεν είχε κάποια πληροφόρηση. Στην συνέχεια, αφού εξαφανίστηκε αυτό το δημοσίευμα εμφανίστηκαν άλλα δύο δημοσιεύματα. Εκεί που έχουμε συμφωνήσει ως άντρες πως το θέμα τελειώνει εδώ και να μην ξαναμιλήσει κανείς από αυτούς, στην συνέχεια μαθαίνω πως ο χορηγός της ΑΕΛ βγήκε σε ραδιοφωνική εκπομπή και είπε πως πάλι υπάρχει εξωαγωνιστικό ζήτημα. Μιλάμε αυτό είναι η επιτομή της τρέλας και της παράνοιας. Ο κύριος Πλεξίδας, είπε πως αυτός δεν θέλει ρουφιάνους στην ομάδα του και ανθρώπους που βγάζουν τα πράματα στην φορά, ενώ είχαμε συνεννοηθεί από πριν να σταματήσουν οι συνεντεύξεις. Και τέλος, έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα, που είναι η ανακοίνωση της ΑΕΛ, πως είμαι εκτός ομάδας για αγωνιστικούς λόγους».

Η ανακοίνωση των παικτών

«Το τελευταίο που έχω να πω, πρόκειται για ένα άλλο τρανταχτό γεγονός. Η ανακοίνωση που υπέγραψαν οι ποδοσφαιριστές. Αν διαβάσει κανείς την επιστολή πως μπορεί να ερμηνεύσει την φράση ‘’Όλο αυτό που έχει γίνει εδώ και δύο μήνες προέρχεται από έναν πρώην συμπαίκτη μας, που ονομάζεται Ηλίας Κυριακίδης’’. Σε εκείνους τους δύο μήνες η ομάδα είχε κάνει και δύο νίκες. Άμα είναι εγώ που έκανα προπόνηση μόνος μου να πιστώνομαι και τις νίκες τι να πει κανείς;».

Στην συνέχεια, δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και τον κόσμο που βρέθηκε στην αίθουσα.

Από πού ορμώμενοι οι άνθρωποι που σας δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα το έκαναν; Πως το εστιάζετε; Γιατί σε εσάς και όχι σε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή;

«Αυτήν δεν θα ήταν μια εξαιρετική ερώτηση να την κάνετε σε αυτούς; Η απάντηση μου, είναι πως αυτήν η ερώτηση θα έπρεπε να απευθυνθεί στους ίδιους. Από την πλευρά μου, έχω απορία γιατί έγιναν όλα αυτά που συνέβησαν. Έχει γιγαντωθεί η απορία, όπως επίσης και το γιατί ωθήθηκε σε παραίτηση ο Παναγόπουλος; Γιατί απολύθηκε και επαναπροσλήφθηκε σε ένα κρίσιμο χρονικό κομμάτι ο Κώστας Λιάπης; Γιατί απολύθηκε ο κύριος Ζαχαρής; Όταν μάθω κι εγώ επίσημα, θα μπορεί το μυαλό μου να οδηγηθεί σε έναν δρόμο και να πούμε σιγουριά γιατί».

Υπάρχει κάτι που πέρασε από το μυαλό σου ως πιθανή αιτία για να δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα; Επίσης μέσα από τα πράματα που περιέγραψες φαίνεται μια έλλειψη οργάνωσης από πλευράς του κυρίου Γαλανακόπουλου. Γνωρίζεις αν ο Βαγγέλης Πλεξίδας, ήταν γνώστης των ενεργειών και της διαχείρισης της δικής σου υπόθεσης;

«Όπως είπα και προηγουμένως, κάποια πράματα αισθητικής μπορεί να υπήρχαν που να μην μου αρέσουν, όπως συμβαίνει και με κάθε εργαζόμενο. Αλλά εμείς, πρέπει ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να προστατεύουμε την ομάδα. Εγώ δεν έδωσα κανένα δικαίωμα με την στάση μου, σε κάποιο παιχνίδι, ή σε κάποια αποστολή. Όσον αφορά για το αν ο κύριος Πλεξίδας ήταν γνώστης, η απάντηση μου είναι ναι, πως ήταν».

Επιδίωξες μετά τα ραντεβού με Γαλανακόπουλο και Ερασιτεχνική να έχεις κάποια συνάντηση με τον Βαγγέλη Πλεξίδα;

«Σύμφωνα με όσα είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο ίδιος, όλοι οι παίκτες είναι στυγνοί επαγγελματίες, τους δίνεις το χέρι και σου παίρνουν το πόδι. Εγώ πάντως δύο πόδια έχω. Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής. Έχοντας συναντηθεί με την Διοίκηση, θα πάρω κάποιον άλλον από την Διοίκηση για να μιλήσω; Δεν είναι αυτήν η δουλειά μου».

Εκδόθηκε μία ανακοίνωση από την Διοίκηση της ΑΕΛ, που λέει πως τίθεσαι εκτός πλάνων της ομάδας για αγωνιστικούς λόγους. Εσύ συναίνεσες σε αυτήν την ανακοίνωση;

«Συμφώνησα αναγκαστικά για να σταματήσει όλο αυτό το κουτσομπολιό και ο διασυρμός. Μετά από τόσες δηλώσεις λοιπόν τους ρώτησα πως θα το μαζέψουν. Επειδή οι ίδιοι αντιλήφθηκαν πως δεν υπάρχει εξωαγωνιστικός λόγος, είπαν πως θα έλεγαν στην ανακοίνωση πως πρόκειται για αγωνιστικό λόγο».

Μετάνιωσες που δεν έφυγες από την ΑΕΛ τον Γενάρη;

«Είχα δύο προτάσεις από ομάδες, αλλά δεν έφυγα. Άρα με ρωτάτε αν μετάνιωσα που επέστρεψα στην ΑΕΛ για να την βοηθήσω. Σε συνέντευξη μου έχω πει, πως θέλω να είμαι ένας από αυτούς που θα θυσιαστούν για την αναγέννηση της ΑΕΛ».

Είπες πως είσαι απλήρωτος. Πόσο καιρό συμβαίνει αυτό;

«Εδώ και πέντε μήνες είμαι απλήρωτος. Η Ερασιτεχνική μου οφείλει πέντε μήνες μισθούς».

Ποιες ήταν οι σχέσεις με τους συμπαίκτες σου όσο ήσουν ενεργό μέλος της ομάδας; Πως αντέδρασες στην ανακοίνωση που έβγαλαν;

«Κατ’ αρχάς είμαι βέβαιος, πως όλοι οι δημοσιογράφοι ξέρουν το παρασκήνιο της ανακοίνωσης. Εγώ για την ανακοίνωση δηλώνω αντρίκια και δημόσια απέναντι σας. Είναι ότι πιο κατάπτυστο έχω διαβάσει ποτέ μου. Θα ήθελα να σας πω μια ιστορία. Πριν το παιχνίδι με την Τσαριτσάνη, με σταμάτησε ένας πατέρας ποδοσφαιριστή, έξω από την θύρα 2 και μου είπε πως θέλει να με ευχαριστήσει αυτός και η οικογένεια μου, που βοηθάς τόσο το παιδί μου και την φωτογραφία που έχει μαζί σου, την έχει κάνει πόστερ στο δωμάτιο του. Αυτό το παιδί, ήταν ένας από αυτούς που υπέγραψαν την ανακοίνωση. Μετά την ανακοίνωση που έβγαλαν, αρκετοί επικοινώνησαν μαζί μου, αλλά αν θέλουν ας βγουν οι ίδιοι να πουν. Βέβαια, πιστεύω πως μερικοί από αυτούς που υπέγραψαν την ανακοίνωση το έκαναν και με την καρδιά τους και το πίστεψαν. Για μένα αυτήν η ανακοίνωση, είναι ένας σύγχρονος υποβιβασμός για την ομάδα. Εγώ πάντως δεν μπαίνω σε διαδικασία να προσβάλλω συνάδελφο μου και συμπαίκτη μου».

Τι έγινε και τι προτάθηκε σε δική σου συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΑΕΛ, ανάμεσα σε εσένα, τον Μπαλατσούκα και τον αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής στα τέλη Φεβρουαρίου;

«Είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Μπαλατσούκα, που μου είπε πως έχει καλή πρόθεση για να λυθούν δύο ζητήματα. Το ένα ήταν το οικονομικό και το άλλο για το πώς θα ενταχθώ στην ομάδα. Είναι προς τιμήν του που ανέλαβε πρωτοβουλία για να βρεθεί μια λύση. Εγώ βρέθηκα σε έναν διάλογο τότε ανάμεσα στον κύριο Γκούμα και τον κύριο Μπαλατσούκα. Τότε, τέθηκε το πρώτο ζήτημα, για το εάν συνεχίζω να πληρώνομαι και γιατί καθυστερούν οι δικές μου πληρωμές. Τότε ο αναπληρωτής πρόεδρος είπε πως δεν έχει ιδέα, ενώ είπε πως θα με πάρει τηλέφωνο για να τακτοποιηθεί το ζήτημα. Στο άλλο ζήτημα, μου είπαν πως είναι φθορά της ομάδας που προπονούμαι μόνος μου, ενώ εγώ τους είπα πως φθορά είναι για εμένα. Είμαι ακόμα στην ομάδα και προπονούμαι με τον γυμναστή της ομάδας, απλά προπονούμαστε άλλες ώρες. Εμένα όμως η δουλειά μου είναι να παίζω. Αλλά για την ταμπακιέρα, δηλαδή αν επιστρέψω ή όχι στην ομάδα, δεν ειπώθηκε κάτι».

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα παρέμενες ή θα επέστρεφες στην ομάδα κάποια στιγμή στο μέλλον;

«Οι σχέσεις μου με την ΑΕΛ είναι εξαιρετικές. Πίστευε κανείς στα τέλη Ιουλίου που η ομάδα έπεσε στην Γ’ Εθνική, θα επέστρεφε κάποιος ποδοσφαιριστής από αυτούς που ήμασταν στην τελευταία καλή φουρνιά της ΑΕΛ; Να κάνω τι; Να παρακαλέσω για κάτι; Όσο φανταζόταν κανείς ότι θα ερχόμουν το καλοκαίρι άλλο τόσο πιθανό είναι να είμαι και του χρόνου».

Στο κάλεσμα που απεύθυνες την Κυριακή, κάλεσες μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και συμπαίκτες σου. Πως αισθάνεσαι που δεν ήρθαν;

«Όλοι μας, κρινόμαστε για αυτά που κάνουμε και δεν κάνουμε και για αυτά που υπογράφουμε και δεν υπογράφουμε. Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους».