Βαθμολογία

Ντίνος Διαμάντος: Κοντά στους αγρότες

ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κοντά στους ανθρώπους της γης, του πρωτογενούς τομέα, του δυναμικότερου κομματιού της Λάρισας, βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Ντίνος Διαμάντος, συνοδευόμενος από υποψηφίους της Νέας Λάρισας. Μείωση του ενεργειακού κόστους, δημιουργία δημοτικών αγροτικών δημοπρατηρίων, ολοκληρωμένη διαχείριση των δημοτικών γαιών, σε μία νέα συνεταιριστική βάση για τους αγρότες, είναι μερικές από τις προτάσεις της Νέας Λάρισας για τον αγροτικό τομέα.

«Θέλουμε ο προσανατολισμός ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, του μεγαλύτερου γεωργικού δήμου της χώρας, να βασίζεται στο τετράπτυχο Δήμος-Περιβάλλον-Γεωργία-Καινοτομία. Σε αυτή την προσπάθεια, θέλουμε τους δημότες και της Φαλάνης στο πλευρό μας. Με τις αγωνίες τους, τους προβληματισμούς τους, τις ιδέες τους. Με τις λύσεις και τις προτάσεις μας. Μπορούμε να επιτύχουμε υψηλό επίπεδο αυτάρκειας σε αγροδιατροφικά προϊόντα, στη διαχείριση των γαιών και στην ποιότητα των παραγόμενων αγαθών», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Ντίνος Διαμάντος.

Οι προτάσεις της Νέας Λάρισας για την ανάπτυξη και ενίσχυση του αγροτικού, πρωτογενούς τομέα περιλαμβάνουν: τη βέλτιστη αξιοποίηση των δημοτικών γαιών, με  ολοκληρωμένη διαχείριση σε συνεργασία με τους αγρότες, σε μία νέα κοινωνική συνεταιριστική βάση και, με την προσθήκη λειτουργίας «κοινωνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων» στις αγροτικές περιοχές του Δήμου, των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, την παροχή άμεσα λύσεων στο ζήτημα της ενέργειας, με δημοτική πρωτοβουλία ανάπτυξης ΑΠΕ και  με αξιοποίηση κάθε δυνατού χώρου στην γεωγραφική ενότητα των αγροτικών οικισμών, με άμεση ανταπόδοση στον αγρότη, τόσο στο σπίτι όσο και στο χωράφι , την παροχή άμεσα λύσης στο ζήτημα του αρδευτικού νερού, τόσο στο θέμα της επάρκειας όσο και στο θέμα της τιμολόγησής του, με απεμπλοκή των αγροτικών περιοχών του Δήμου από τους ΤΟΕΒ, σε περίπτωση μη ύπαρξης κανονιστικού πλαισίου μείωσης της τιμής, με παράλληλη υποστηρικτική εμπλοκή της ΔΕΥΑΛ για το θέμα του νερού, καθώς και με αξιοποίηση εγγειοβελτιωτικών έργων με εφαρμογή σωστής άρδευσης και στράγγισης.

Η Νέα Λάρισα θα προχωρήσει στη δημιουργία τριών «Δημοτικών Αγροτικών Δημοπρατηρίων», στην περιοχή των πρώην δήμων Κοιλάδας και Γιάννουλης και στην περιοχή της Τούμπας. Παράλληλα, θα προχωρήσει στη δημιουργία «Παρατηρητηρίου Κίνησης και Τιμών αγροτικών προϊόντων».

Μαζί με τον Ντίνο Διαμάντο, στη Φαλάνη, βρέθηκαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Φαλάνης Ευανθία Κοντογεώργου, Δημήτρης Πολύδωρος, Παναγιώτης Καρακίτσιος, και Αλεξία Ντελή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας Χρήστος Αγορίτσας, Μάριος Ξηρομερίτης, Νίκος Παράσχου, Νίκος Τζιώρτζης, Νίκος Τζίκας, Χρυσόστομος Κυπριτζής, Δημήτρης Νούλας, Λένα Γκουσιάρη, Ιωάννης Σαμαράς, Μαρία Νούσια, Γιώργος Νταλαγεώργος, Ιωάννης Μπιώτης, Κώστας Μπαζάκης, Δημήτρης Τσιάρας, Νίκος Θωμόπουλος, Αστέριος Φανίκος, Δημήτρης Τσιάχας, Χαράλαμπος Ψιψιλής, Χριστίνα Μητρούλα, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Γιάννουλης Μαρία Περιστέρη και η υποψήφια σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Τερψιθέας, Ισμήνη Παρασκευά.

Αργά το βράδυ, ο Ντίνος Διαμάντος πραγματοποίησε ομιλία στη συνοικία των Αμπελοκήπων. Αύριο, Δευτέρα 5 Μαϊου,  ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της Νέας Λάρισας, Ντίνος Διαμάντος, θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης (Σωκράτους & Τσαρουχά), μπροστά στη Λέσχη Πολιτισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αύριο, Δευτέρα 5 Μαϊου, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της Νέας Λάρισας, Ντίνος Διαμάντος: 

Στις 9 το πρωί θα παρακολουθήσει τη λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας (πλησίον πλατείας Χαραυγής), με αφορμή τον εορτασμό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης.

Στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον ΟΑΕΕ (Γραφεία Λάρισας) και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον ΟΑΕΔ

Στις 4.30 το απόγευμα θα επισκεφθεί την ΕΠΑΣ του ΓΕΛ (31ης Αυγούστου & Σαλαμίνος)

Στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στους Ρομά Νέας Σμύρνης (καφενείου Καραμήτσου Σάκη, οδός Πλάτωνος, δίπλα από το 11ο δημοτικό σχολείο).

Στις 7 το απόγευμα, θα μιλήσει στην πλατεία Νέας Σμύρνης (Σωκράτους & Τσαρουχά), μπροστά στη Λέσχη Πολιτισμού