Βαθμολογία

Εκστρατεία για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών, των φορέων, ιδρυμάτων, επαγγελματικών ενώσεων, πολιτιστικών συλλόγων, επιχειρήσεων και λοιπών οργανώσεων, για την ανάδειξη του υπέροχου μνημείου που αποτελεί μοναδική κληρονομιά για τη Λάρισα και ολόκληρη τη Θεσσαλία, ξεκινά ο Σύλλογος Φίλων του Α' Αρχαίου Θεάτρου.

Να σημειώσουμε πως την περίοδο αυτή στο θέατρο εκτελούνται διάφορες εργασίες με χρηματοδότηση 3 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Ωστόσο για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης του κοίλου του θεάτρου απαιτείται η σύνταξη ειδικής μελέτης της οποίας τη δαπάνη δεν χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ αλλά ούτε το Υπουργείο Πολιτισμού λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Ο σύλλογος, που πρόσφατα ιδρύθηκε από Λαρισαίους πολίτες και αναγνωρίστηκε σύμφωνα με το νόμο, δείχνοντας ακόμη μια φορά την ευαισθησία του, κινητοποιήθηκε και άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, για εθελοντική χορηγία χρηματικών ποσών προς ενίσχυση των προσπαθειών αναστύλωσης του μνημείου και στη φάση αυτή για την κάλυψη της δαπάνης σύνταξης της μελέτης του κοίλου του θεάτρου.

Προς τούτοις απευθύνει πρόσκληση προς όσους νοιάζονται για το μνημείο να συνδράμουν στην προσπάθεια και να καταθέσουν εθελοντικά ό,τι δύνανται στο λογαριασμό με αριθμό 5606- 070894-169 της Τράπεζας Πειραιώς υποκατάστημα Λάρισας και IBAN GR39 0172 6060 0056 0607 0894 169. To SWIFT-BIC της Τράπεζας Πειραιώς είναι PIRBGRAA.

Πηγή: Εφ. Ελευθερια