Βαθμολογία

«Να ζούνε οι πολίτες σε μια πόλη αλληλεγγύης»

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου «Λάρισα – Νέα Αρχή» της κ. Ρένας  Καραλαριώτου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαΐου στο κέντρο της πόλης επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 19.

Η επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφια δήμαρχος Λάρισας παρουσίασε, σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, τους 179 υποψήφιους συμβούλους οι οποίοι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο, όπως το χαρακτήρισε, νίκης κατά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Πιο πριν και μέσα από ομιλία της προς το πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό, έστειλε μήνυμα αλλαγής, προοπτικής και ελπίδας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ‘’Νέα Αρχή’’ θα κερδίσει τις εκλογές, κάνοντας σοβαρή προσπάθεια για να αλλάξει στη συνέχεια το μέλλον της πόλης.

Αναφέρθηκε σε σειρά από προτεραιότητες που είναι αναγκαίες και θα συμβάλλουν ενεργά στην καλύτερη λειτουργία της Λάρισας, συνοψίζοντας αυτές στο:

- Νοικοκύρεμα, με οργανωμένη πολεοδομική ανάπτυξη, με βατούς δρόμους και πεζοδρόμια, περισσότερους πεζόδρομους, ευταξία στους δημόσιους χώρους και δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

- Καθαριότητα στους χώρους και στο περιβάλλον, με περισσότερο πράσινο και ανακύκλωση απορριμμάτων.

- Διαφάνεια και νοικοκύρεμα στο δήμο, καθιστώντας τον παράλληλα οικονομικά αυτοδύναμο. 

- Στήριξη της επιχειρηματικότητας, ανταπόκριση στις σύγχρονες προκλήσεις, προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

- Να ζούνε οι πολίτες σε μια πόλη αλληλεγγύης, με νέες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες πρόνοιας.

- Δημιουργία μιας νέας ταυτότητας της Λάρισας.

Αναφερόμενη στη συνέχει στη σημασία της «Νέας Αρχής», ζήτησε την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών, καλώντας τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες να κάνουν όλοι μαζί αυτή τη νέα αρχή, με συμμάχους την αισιοδοξία, τη δημιουργικότητα, τη γνώση και τη σκληρή δουλειά.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιγνάτιος, τη παρουσία των υποψηφίων και πλήθος κόσμου, που κατέκλυσαν τόσο την αίθουσα όσο και μεγάλο μέρους του κεντρικού δρόμου καθώς και τους πεζόδρομους επί της Μ. Αλεξάνδρου και το δικαστικό μέγαρο.  

 

Γιώργος Μπαμπάλης