Βαθμολογία

Στον τελικό η Ατλέτικο!

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ σε μια από τις πιο δυνατές έδρες της Ευρώπης, κατάφερε να κάνει μια απίστευτη ανατροπή και νικώντας 3-1 την Τσέλσι έγραψε ιστορία, καθώς προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Στο 36ο λεπτό του αγώνα ο Φερνάντο Τόρες «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του, δίνοντας προβάδισμα στην Τσέλσι. Πριν καν λήξει το πρώτο ημίχρονο ο Αντριάν Λόπεθ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, «καρφώνοντας» τη μπάλα στα δίχτυα του Σβάρτσερ στο 44’. Η ασφυκτική πίεση των παικτών του Σιμεόνε και ένα τραγικό λάθος του Σάμουελ Ετό έδωσε στην Ατλέτικο την ευκαιρία να κάνει το 2-1, με τον Ντιέγκο Κόστα να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Καμερουνέζο φορ της Τσέλσι, στο 60’!

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Αρντά Τουράν στο 72ο λεπτό του παιχνιδιού παίρνοντας το ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Σβάρτσερ και βάζοντας τέλος σε κάθε ελπίδα των Λονδρέζων για πρόκριση.

ΤΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ (54’ Ετό), Νταβίντ Λουίς, Κέιχιλ, Τέρι, Γουίλιαν (77’ Σίρλε), Ραμίρες, Αθπιλικουέτα, Αζάρ, Τόρες (67’ Μπα)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Μιράντα, Μάριο Σουάρες, Τιάγκο, Αρντά Τουράν (84’ Κριστιάν Ροντρίγκες), Αντριάν Λόπεθ (66’ Ραούλ Γκαρσία), Κόκε, Ντιέγκο Κόστα (76’ Σόσα).