Βαθμολογία

Ξανά στο προσκήνιο το ταμείο του ΠαΣοΚ

Χαμηλούς τόνους επιλέγει η Χαριλάου Τρικούπη για την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θέμα που είχε τροφοδοτήσει πριν από έναν χρόνο την αντιπαράθεση Βενιζέλου - Παπανδρέου. Η προκαταρκτική εξέταση διενεργήθηκε από πταισματοδίκη υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Καλλιόπης Νταγιάντα.

Πριν από λίγες ημέρες ο πταισματοδίκης διαβίβασε τον φάκελο στην Εισαγγελία, χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν το πόρισμα που είχαν συντάξει οι ελεγκτές. Για τον λόγο αυτό η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να επισυναφθεί στη δικογραφία και το σχετικό αυτό αποδεικτικό στοιχείο. Τις επόμενες ημέρες η κ. Νταγιάντα θα μελετήσει το σύνολο πλέον των στοιχείων προκειμένου να διαπιστώσει αν προκύπτει ή όχι η τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης.

Το ΠαΣοΚ από την πλευρά του αποδίδει την ανάσυρση της υπόθεσης των οικονομικών του σε κύκλους που ασχολούνται εργολαβικά με αυτό, λόγω της προεκλογικής συγκυρίας και της τρέχουσας ειδησεογραφίας περί εσωτερικών προβλημάτων.

Με ανακοίνωσή του μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος αναφέρει ότι το ΠαΣοΚ και όλα τα κόμματα ελέγχονται ως προς την οικονομική τους διαχείριση από ειδικό όργανο προβλεπόμενο ρητά στο άρθρο 29 του Συντάγματος, το οποίο βασίζει τον έλεγχό του σε σχετικά πορίσματα ορκωτών λογιστών και τα οποία διαβιβάστηκαν στην πταισματοδίκη που τα ζήτησε. Η Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζει ότι ο έλεγχος που διενήργησαν από κοινού οι πέντε ελεγκτικές εταιρείες με πρωτοβουλία του ΠαΣοΚ είναι πρόσθετος και ιδιωτικός. Σύμφωνα με το ΠαΣοΚ, ζητήθηκε ανάλογος έλεγχος να γίνει με όρους διαφάνειας από όλα τα κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Μάιο είχε ανοίξει το θέμα με τη μαύρη τρύπα στα οικονομικά του ΠαΣοΚ που δημιουργήθηκε ως επί το πλείστον επί θητείας του πρώην προέδρου του προκαλώντας θυελλώδη συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου και καταιγισμό δηλώσεων από τις δύο πλευρές.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ