Βαθμολογία

Παραλειπόμενα από το ματς Οικονόμος – Οδυσσέας Κορδελιού

Αρκετά βροχερός ήταν ο καιρός στην περιοχή της Ελασσόνας το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή καθώς και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τον κεντρικό χείμαρρο στην πλατεία της κωμόπολης, ο οποίος κατέβασε πολύ νερό, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Παρά όμως την κακοκαιρία, το γήπεδο της Τσαριτσάνης βρίσκονταν σε αξιόλογη αγωνιστική κατάσταση και δεν εμπόδισε τις αντίπαλες ομάδες να αναπτυχθούν όσο καλύτερα μπορούσαν, προσφέροντας εξαιρετικό θέαμα στους φιλάθλους που παρακολούθησαν το ματς.

Παίχθηκε καθαρό και χωρίς σκοπιμότητες ποδόσφαιρο από 2 ομάδες που πάλεψαν δυνατά και αποφασιστικά, για διαφορετικούς η κάθε μια λόγους, κυνηγώντας τη 2η θέση στον όμιλο η Τσαριτσάνη και την παραμονή στην κατηγορία το Κορδελιό. Σε τούτο ασφαλώς συνετέλεσε η άψογη διαιτητική παρουσία των κ Παπαγεωργίου, Γεωργαρά και Διαμαντή, αφήνοντας με τον τρόπο του ο διαιτητής να παιχθεί συνεχές και όμορφο - δυνατό  ποδόσφαιρο, ανεχόμενος ενίοτε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα που οφείλονταν κυρίως στην όποια ολισθηρότητα του αγωνιστικού χώρου  και όχι σε πρόθεση των παιχτών. Η πρώτη από τις 3 συνολικά κάρτες του παιχνιδιού (1 για τον Οικονόμο και 2 για το Κορδελιό) σημειώθηκε στο 54΄.

Τα κορίτσια στο δημοσιογραφικό θεωρείο (Μαρίνα και Σμαρώ) αναστέναξαν από τον δυνατό ήχο της μπάλας στο δοκάρι, με το φάουλ του Κουμπούρα στο 62΄

Υπήρξαν βεβαίως και κάποιοι μικροτραυματισμοί, προερχόμενοι από φάσεις με αρκετά δυνατές μονομαχίες, χωρίς κάτι το ανησυχητικό από απόψεως υγείας για τους παίχτες και δίχως να ανακοπεί ο ομαλός ρυθμός του αγώνα.

Μορφή της συνάντησης ήταν ο τερματοφύλακας του Κορδελιού Παπαϊωάννου με τις πολλές σωτήριες επεμβάσεις και αποκρούσεις καθώς επίσης τα δοκάρια της εστίας του που απέτρεψαν όχι μια ούτε δύο αλλά πέντε συνολικά φορές να παραβιαστούν τα αντίπαλα δίχτυα. Ο γκολκήπερ της φιλοξενούμενης ομάδας νικήθηκε μόλις στο 63΄ από πέναλτι που δημιούργησε ο ίδιος και ξανά στο 84΄ έχοντας πλέον δώσει μέχρι τότε τον καλύτερό του εαυτό στην υπεράσπιση του τέρματός του.

Οι φίλαθλοι της Τσαριτσάνης χειροκρότησαν θερμά στο τέλος της αναμέτρησης τους παίχτες του Οικονόμου για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα, το οποίο δικαιώνει τις προσδοκίες τόσο τις δικές τους, των προπονητών, της διοίκησης και ασφαλώς των φιλάθλων του χωριού, οι οποίοι αισθάνονται περήφανοι και καμαρώνουν για τα επιτεύγματα του συλλόγου.

Οι προπονητές Κ. Κορμαρής και Κ. Κατσάρας βρέθηκαν αντίπαλοι και στο παρελθόν σαν ποδοσφαιριστές, αγωνιζόμενος ο πρώτος με τα χρώματα του ΠΑΣ Γιάννενα και ο δεύτερος με την ΑΕΛ. Το συζήτησαν κατά την κοινή συνέντευξη στην αίθουσα τύπου, ενθυμούμενοι παλιές καλές και όχι μόνο στιγμές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Κώστας Κορμαρής (Οδυσσέας Κορδελιού): «Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Οικονόμου, που σήμερα έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κέρδισε δίκαια. Εμείς παίζαμε ένα από τα 5 τελευταία παιχνίδια που είναι κάτι σαν τελικοί, προερχόμενοι από ένα αρνητικό σερί. 

Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον αντίπαλο μας όσο το δυνατό πιο μακριά από τα καρέ μας, δεν τα καταφέραμε βέβαια καθώς είχαμε μεγάλο πρόβλημα στην αμυντική μας συμπεριφορά, στα ατομικά μας μαρκαρίσματα και η ομάδα του Οικονόμου έφθανε με μεγάλη ευκολία στην περιοχή μας, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες.  

Μεσοεπιθετικά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ότι μπορούσαμε καλύτερα, εκμεταλλευόμενοι την ικανότητα κάποιων παικτών μας και κάναμε 2-3 ευκαιρίες, αλλά όπως προείπα με αυτή την συνολική ατομική και ομαδική αμυντική  συμπεριφορά,  ήταν δύσκολο να πάρουμε αποτέλεσμα από μία ομάδα πάρα πολύ καλή με πολύ καλούς παίχτες.  

Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη για την ομάδα μου, η οποία πρέπει να κάνει μεγάλες νίκες με αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλες τις ομάδες που εμπλέκονται στη διαδικασία της παραμονής. Συγχαρητήρια και πάλι στον Οικονόμο και του εύχομαι καλή συνέχεια».

Κώστας Κατσάρας (Οικονόμος Τσαριτσάνης): «Αξίζουν συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα που ήρθε να παίξει καθαρά, δεν κλείστηκε στην άμυνα και προσπάθησε να διεκδικήσει ότι καλύτερο. 

Εμείς σήμερα ήμασταν σε πολύ καλή μέρα. Θέλω να δώσω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της ομάδας μου γιατί παρόλο το μικρό ρόστερ που έχουμε και τη μικρή σχετικά ηλικία των ποδοσφαιριστών μας, δίνουν τα πάντα στις προπονήσεις και αυτό αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο.  

Αν συνεχίσουν έτσι αυτά τα παιδιά, έχουν λαμπρό μέλλον και σε ατομικό επίπεδο αλλά και για την ομάδα που αγωνίζονται, γιατί -κακά τα ψέματα- θα προσπαθήσουμε να βγούμε δεύτεροι για τον απλούστατο λόγο ότι ζούμε στην Ελλάδα και μπορεί να υπάρξει κάποια αδυναμία από άλλες ομάδες και να αλλάξουμε κατηγορία μέσα στο καλοκαίρι. Ξεκάθαρος στόχος του Οικονόμου είναι πλέον η δεύτερη θέση στον όμιλο».

Πάλι καλά που ο Λουκάς Καραναστάσης άλλαξε θέση έγκαιρα και η ομάδα του νίκησε

Οι παλιές αγάπες για τον Οικονόμο (Λιόλιος και Μπανούσης) δεν κρύβονται

Ο Φώτης (Ντελαμπαντέκος) αγωνιά μέχρι νάρθει το πρώτο γκολ. Καλά... με πέντε δοκάρια που είδε ο άνθρωπος, δεν είχε και τόσο σίγουρη τη νίκη