Βαθμολογία

Συνεχίζει την σπουδαία πορεία ο Οικονόμος

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (2-0)

Ο Οικονόμος πέτυχε άλλη μια σπουδαία και σημαντική από βαθμολογικής άποψης νίκη μέσα στο γήπεδό του, επικρατώντας του σκληροτράχηλου Οδυσσέα Κορδελιού με σκορ 2-0, χάνοντας ακόμη οι «Πράσινοι» αρκετές ευκαιρίες για να αυξήσουν το σκορ.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Το παιχνίδι ήταν καθαρό όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος ανάμεσα σε 2 ομάδες που έπαιζαν για διαφορετικούς σκοπούς, κυνηγώντας οι μεν γηπεδούχοι τη 2η θέση στον όμιλο και μαχόμενοι οι φιλοξενούμενοι για τη σωτηρία στην κατηγορία, με δεδομένο ότι ακροβατούν στην όριο γραμμή.

Κύρια στοιχεία της αναμέτρησης ήταν οι δυνατές μονομαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών ένθεν κακείθεν, σαφώς η υπεροχή του Οικονόμου καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμη η εξαιρετική παρουσία του τερματοφύλακα του Κορδελιού Παπαϊωάννου καθώς και τα πέντε  δοκάρια που είχε η ομάδα της Τσαριτσάνης σε ισάριθμες καλές προσπάθειες, παραμένοντας το αποτέλεσμα φτωχό όσον αφορά το δείκτη  του σκορ, με βάση τις ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων και τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού.

Στο δημοσιογραφικό θεωρείο και ο πρόεδρος του Οικονόμου κ. Χρήστος Μουλτσιάς μαζί με τον μικρό του γιο Αλέξανδρο

Οι 350 περίπου θεατές απόλαυσαν ένα εξαιρετικό και αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, χειροκροτώντας στο τέλος της αναμέτρησης τους πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές της Τσαριτσάνης.

Μετά τα συνολικά αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής, ο Οικονόμος βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στη 2η θέση, την οποία με αξιώσεις διατηρεί σχεδόν σε ολόκληρη τη φετινή αγωνιστική περίοδο και θα επιδιώξει να κατακτήσει τελικά, έχοντας στα επόμενα 4 παιχνίδια να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Όλυμπο Κέρκυρας και τον Θεσπρωτό και εκτός την Καστοριά και τον Εθνικό Φιλιππιάδας.

Η ΑΕΛ προπορεύεται στον όμιλο με 63 βαθμούς, ακολουθεί ο Οικονόμος με 53 και πιο πίσω βρίσκονται ο Εθνικός Φιλιππιάδας με 51, η Κοζάνη με 48, ο Θεσπρωτός με 46 και ο Καμπανιακός με 45.

Τα γκολ της συνάντησης και οι φάσεις που ξεχώρισαν

10΄: Από απευθείας χτύπημα φάουλ του Κουμπούρα έξω από τη γραμμή της περιοχής, η μπάλα βρήκε τη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού του Κορδελιού, καταλήγοντας άουτ στη συνέχεια.

17΄: Κινδύνεψε η εστία του Γούπου από κοντινό πλασέ του Παπαδόπουλου, μετά από πάσα συμπαίχτη του, απομακρύνοντας ενστικτωδώς με τα πόδια ο γκολκήπερ του Οικονόμου.

21΄: Ο Πρικάκης εκτέλεσε φάουλ από μακριά, αποκρούοντας αρχικά με τα χέρια ο Παπαϊωάννου, βρήκε στη συνέχεια η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κορδελιού, σουτάροντας στην επαναφορά ο Καλπίας και αποκρούοντας ξανά με τα πόδια ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

28΄: Σε επικίνδυνο μακρινό φάουλ του Γκουντρουμπή, με υπερπροσπάθεια ο Παπαϊωάννου απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

39΄: Ο Σκλάβος έβγαλε έξοχη κάθετη πάσα στον Κωστούλα, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς την αντίπαλη εστία, σούταρε και με τα πόδια προέβηκε σε νέα απόκρουση ο τερματοφύλακας Παπαϊωάννου.

45΄: Νέα έξοχη απόκρουση του Παπαϊωάννου σε σουτ που επιχείρησε ο Χάμος από το σημείο του πέναλτι, πέφτοντας και μπλοκάροντας τη μπάλα ο τερματοφύλακας του Κορδελιού.

47΄: Σε μακρινό συρτό σουτ του Καραγκούνη, έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα ο Παπαϊωάννου.

56΄: Νέα σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα του Κορδελιού, διώχνοντας τη μπάλα με τα πόδια σε επικίνδυνο σουτ του Σκλάβου.

58΄: Συρτό μακρινό σουτ του Θεοδωρίδη μέσα από την περιοχή του Οικονόμου δεν βρήκε στόχο.

60΄: Δυνατό σουτ από πλάγια θέση του Χάμου, απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ ο Παπαϊωάννου.

62΄: Από καλοχτυπημένο μακρινό φάουλ του Κουμπούρα η μπάλα βρήκε αρχικά το οριζόντιο δοκάρι, καταλήγοντας άουτ στη συνέχεια.

63΄: Ο τερματοφύλακας του Κορδελιού ανέτρεψε αντικανονικά μέσα στη μικρή του περιοχή τον Κωστούλα, σημειώνοντας ο διαιτητής την παράβαση ως πέναλτι. Εκτέλεσε επιτυχώς ο Κωστούλας ανοίγοντας το σκορ (1-0).

73΄: Μακρινό σουτ βολίδα του Κουρδή αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι της φιλοξενούμενης ομάδας.

78΄: Στην καλύτερη φάση του αγώνα ο Καραγκούνης μόνος απέναντι στον Παπαϊωάννου σούταρε πάνω στα πόδια του αντίπαλου τερματοφύλακα, χάνοντας σημαντική ευκαιρία να σκοράρει.

79΄: Ο ίδιος παίχτης επιχείρησε δυνατό σουτ από πλάγια θέση, βρίσκοντας η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαϊωάννου.

84΄: Ο Χάμος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με έξυπνο πλασέ, νικώντας τον εξαιρετικό τερματοφύλακα του Οδυσσέα Κορδελιού Παπαϊωάννου.

90+2΄: Ο Καραγκούνης δεν κατάφερε να πλασάρει από καλή θέση τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας.): Γούπος, Κολιός, Πρικάκης, Καλπίας, Κουμπούρας, Κουρδής, Τόλιος (5΄ λ.τ. Καραγκούνης), Σκλάβος, Κωστούλας, Χάμος (85΄ Μπαμπάλης), Γκουντρουμπής (57΄ Κουλτσιάκης).

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (Κώστας Κορμαρής): Παπαϊωάννου, Νικολαϊδης, Αντωνιάδης, Βασιλείου, Κομηνάκης, Μπελής (80΄ Βιλανάκης Κ.), Ευθυμιάδης, Παπαδόπουλος, Θεοδωρίδης (75΄ Κοριαζίδης), Βιλανάκης Α. (71΄ Καραχαλίδης), Σαλακίδης.

Πολύ καλή και αντικειμενική η διαιτησία των κ Παπαγεωργίου, Γεωργαρά και Διαμαντή (Άρτας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε από πλευράς Οικονόμου ο Γκουντρουμπής ενώ από τον Οδυσσέα Κορδελιού οι Βασιλείου και Παπαδόπουλος.