Βαθμολογία

Αποσύρθηκαν Πολωνία και Τσεχία

Οι Πολωνία και Τσεχία ανακοίνωσαν σήμερα, με διαφορά λίγων ωρών, την αποσυρσή τους από τη διεκδίκηση αγώνων της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2020, το οποίο θα συνδιοργανωθεί σε 13 χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου».

Οι δύο χώρες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν αναμετρήσεις της φάσης των ομίλων και ένα παιχνίδι της φάσης των «16» και η απόσυρσή τους έγινε για διαφορετικούς λόγους.

Στην περίπτωση της Πολωνίας, η οποία είχε προτείνει ως πιθανές έδρες τα γήπεδα της Βαρσοβίας και του Χορζόφ, η ομοσπονδία αιτιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν ελάχιστες, με δεδομένο μάλιστα ότι η ώρα είχε φιλοξενήσει -από κοινού με την Ουκρανία- το EURO 2012. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τσεχίας διεκδικούσε αγώνες, τους οποίους θα φιλοξενούσε στο στάδιο «Εντεν», έδρα της Σλάβια Πράγας.

Το γήπεδο θα έπρεπε να ανακαινιστεί και να αυξηθεί η χωρητικότητά του στις 30.000 θέσεις (ελάχιστο όριο που έχει θέσει η UEFA), όμως ο Δήμος της τσεχικής πρωτεύουσας αρνήθηκε να συμμετάσχει οικονομικά στο έργο, με συνέπεια η υποψηφιότητα να μείνει μετέωρη. Η προθεσμία για την υποβολή των τελικών φακέλων υποψηφιότητας στην UEFA εκπνέει την προσεχή Παρασκευή, 25 Απριλίου.

Πηγή: zougla.gr