Βαθμολογία

Η Γιάννουλη τίμησε τον Άγιο Γεώργιο

Η Γιάννουλη γιόρτασε και εφέτος με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τη μνήμη του Τροπαιοφόρου  Μάρτυρα  Αγίου Γεωργίου, το όνομα το οποίου φέρει  ο Ιερός Ναός της πόλης (πολιούχος Άγιος).

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις άρχισαν από το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Το εσωτερικό του ναού κατακλύστηκε από πλήθος πιστών, όπου ακούστηκε χαρμόσυνα μαζί με το απολυτήκιο του Αγίου και το ‘’Χριστός Ανέστη’’.

Μετά τον εσπερινό, στον προαύλιο χώρο του ναού, χορευτικό τμήμα της Λέσχης Πολιτισμού Γιάννουλης χόρεψε παραδοσιακούς χορούς. Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιγνάτιος. Στο τέλος της Θ.Λ. έλαβε χώρα χειροθεσία των Αναγνωστών Χρήστου και Χριστόδουλου αναφωνώντας κληρικοί και λαϊκοί το ΑΞΙΟΙ.

Παρέστησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο βουλευτής του νομού Χρ. Κέλλας, οι αντιδήμαρχοι Λάρισας Αθ. Μαμάκος και Αν. Πρασσάς, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιάννουλης Γ. Πακάκης, η περιφερειακή σύμβουλος Λ. Λιακούλη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Αράπκουλε, Ι. Δαβλέρης, Ν. Μπαράς, ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Λάρισας Ν. Μητσογιάννης και αρκετοί υποψήφιοι  για τις προσεχείς εκλογές.

Οι εκδηλώσεις περατώθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας με Ιερά Παράκληση, και Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους της Γιάννουλης, υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων. Σε όλες τις πιο πάνω εκδηλώσεις εκτίθετο εντός του Ι. Ν. προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου.

Στην απογευματινή περιφορά των εικόνων παρέστησαν μεταξύ πλήθους πιστών ο βουλευτής του νομού Μ. Χαρακόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρ. Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λάρισας Ε. Νασιώκας και Ντ. Διαμάντος, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Θ. Μαμάκος, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιάννουλης Γ. Πακάκης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και πολλοί  υποψήφιοι όλων των συνδυασμών.