Βαθμολογία

Ζαλαώρας: «Είναι τυχερή η ΑΕΛ που έχει ικανότατους τερματοφύλακες»

Ο νεαρός αλλά πολλά υποσχόμενος προπονητής τερματοφυλάκων Γιάννης Ζαλαώρας (έχει δουλέψει στην Προοδευτική, το Φωκικό πέρυσι και φέτος στη Νίκη Βόλου) μίλησε την Μ. Τρίτη στον Best 93,9 και στην εκπομπή «Στα δίχτυα της Λάρισας» με τους Χρήστο Γκατζούλη και Θάνο Αναστασίου όπου και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Μίλησε για την συνεργασία του με τον τεχνικό της ΑΕΛ Παναγιώτη Τζαναβάρα με τον οποίο συνεργάστηκε στην αρχή της χρονιάς στη Νίκη Βόλου αλλά και για άλλα και πολλά ενδιαφέροντα θέματα πάνω στους τερματοφύλακες.

Μπορείς να μας μιλήσεις για την περίοδο που συνεργάστηκες με τον τεχνικό της ΑΕΛ Παναγιώτη Τζαναβάρα;

«Αρχικά, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Μέσα από το ποδόσφαιρο είχα την τύχη να γνωρίσω πολλούς προπονητές. Από τον κύριο Τζαναβάρα, κρατάω την εργατικότητα του και την δουλειά που κάνει. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που μου έδωσε βήμα να δουλέψω μαζί του στην Νίκη Βόλου και να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Είναι τίμιος και επαγγελματίας με όλη την σημασία της λέξης. Μιλάμε και έχουμε διατηρήσει επαφή. Τον συγχάρηκα μάλιστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου και του ευχήθηκα να ανεβάσει την ομάδα εκεί που της αξίζει».

Πως προσεγγίζεις έναν τερματοφύλακα;

«Σίγουρα είναι μια ιδιαίτερη θέση. Ένας τερματοφύλακας, ξεχωρίζει από την προσωπικότητα του και να είναι διαβασμένος και σε ετοιμότητα μέσα στο παιχνίδι. Επίσης πρέπει να είναι ικανός με την μπάλα στα πόδια και να έχει ταχύτητα σκέψης και αντίδρασης. Επίσης το ύψος είναι βασικό θέμα».

Γενικά, σε τι εστιάζεις σε έναν τερματοφύλακα;

«Έχω πολύ καλή σχέση με τους τερματοφύλακες της ομάδας μου. Είμαστε μια γροθιά όλοι μαζί. Δουλεύουμε σταθερά και μεθοδικά και εστιάζουμε στο φρεσκάρισμα και τον ψυχολογικό τομέα. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια να σκεφτούμε γιατί τα παιχνίδια είναι το ένα μετά το άλλο. Πιστεύω στο τέλος να είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουν. Ο κόσμος μας στηρίζει, όπως και η διοίκηση. Κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι τελικός για εμάς».

Έχουμε δει το τελευταίο διάστημα να ξεχωρίζει ο Καρνέζης. Μπορείς να μας πεις ποιους τερματοφύλακες έχεις ξεχωρίσει σε υψηλό επίπεδο;

«Όσον αφορά την Β’ Εθνική, παρακολουθώ όλους τους αντιπάλους. Τρεις τερματοφύλακες που έκαναν καλή χρονιά, είναι ο Κώστας Θεοδωρόπουλος που παίζει στα Χανιά και είναι Λαρισαίος, ο Χρήστος Αθανασόπουλος του Ηρακλή Ψαχνών και ο Βαγγέλης Πίτκας του Πανηλειακού».

Υπάρχουν τρεις τερματοφύλακες στην ΑΕΛ αυτήν την στιγμή. Έχεις παρακολουθήσει το επίπεδο τους;

«Ναι, φυσικά, με τον Τάσο Καρακούτση είχαμε μια καλή συνεργασία στο ξεκίνημα της περιόδου. Είχαμε άψογη συνεργασία. Είναι εξαιρετικό παιδί και εύχομαι να συνεργαστούμε και πάλι στο μέλλον. Όσον αφορά τον Σικαλιά, πιστεύω ότι είναι για επίπεδο Α’ Εθνικής. Είναι τυχερή η ΑΕΛ που έχει τέτοιους τερματοφύλακες».

Μπορείς να συμπληρώσεις κάτι για το τέλος;

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες τερματοφύλακες να συμμετέχουν στην τακτική της ομάδας. Αυτό πρέπει να περάσουμε εμείς οι προπονητές των τερματοφυλάκων στους τερματοφύλακες».