Βαθμολογία

Οι άνδρες λένε τα περισσότερα ψέματα

Mικρά ή μεγάλα ψέματα δεν έχει σημασία. Ούτε αν είναι για καλό σκοπό. Ολοι έχουν πει ψέματα, κατά καιρούς ανεξάρτητα με το αν η αποκάλυψή του προκάλεσε... καταστροφές. Ποιος όμως είναι ο μεγαλύτερος «Πινόκιο»;

Ενας άνδρας ή μία γυναίκα; Βρετανική έρευνα έδειξε πως τα περισσότερα «παραμύθια» τα ξεστομίζουν τελικά οι άνδρες οι οποίοι, μάλιστα απ' ότι φαίνεται» έχουν τελειοποιήσει την «τέχνη» της παραπλάνησης.

Και πόσα ψέματα λένε οι άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες; Τρεις φορές παραπάνω, ενώ μάλιστα ένας μπορεί να πει μέχρι και τρία παραμύθια την ημέρα. Οπως αναφέρει το onmed, με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, ο μέσος άνδρας λέει περίπου 1.095 ψέματα το χρόνο!

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν πάνω από 2.500 Βρετανοί και μόλις το 5% εξ αυτών δήλωσε πως λέει πάντα την αλήθεια. Το 52% των ανδρών παραδέχθηκε ότι ψεύδεται περίπου τρεις φορές την ημέρα, ενώ το 14% δήλωσε πως λέει περισσότερα από πέντε ψέματα τη μέρα.

Τα στατιστικά έδειξαν ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο ειλικρινείς, καθώς ποσοστό 57% δήλωσε πως λέει ψέματα μία φορά την ημέρα. Μόλις το 17% των γυναικών παραδέχθηκε ότι λέει περισσότερα από τρία ψέματα την ημέρα.

Οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να πουν ψέματα για το τι νιώθουν, ενώ οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να πουν ψέματα για μια υποχρέωση που είχαν αναλάβει (π.χ. να αλλάξουν μια λάμπα).

Πηγή: onmed