Βαθμολογία

Μειωμένη κατά 10% η εμπορική κίνηση

Μειωμένη κατά 10% σε σχέση με πέρυσι ήταν η εμπορική κίνηση σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ στις τουριστικές περιοχές παρατηρήθηκε ικανοποιητική κίνηση λόγω του Καθολικού Πάσχα και της έναρξης νωρίτερα της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη.

«Οι εικόνες στο κέντρο της Αθήνας δεν αρέσουν και δεν ωφελούν κανένα. Ας μη γυρίσουμε πίσω, ας τις ξεχάσουμε και ας επικεντρωθούμε στη δουλειά της πασχαλινής αγοράς που την έχουμε μεγάλη ανάγκη», ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την κίνηση στην αγορά την Κυριακή των Βαΐων.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ακόμη ότι για τον σημερινό τζίρο των εμπορικών καταστημάτων δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, αφού αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των Βαΐων με ανοικτά τα μαγαζιά και χωρίς να έχει καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα.

«Εάν θεωρήσουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε ουσιαστικά η εορταστική Πασχαλινή κίνηση, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν λίγοι ευχαριστημένοι και πολλοί δυσαρεστημένοι, αφού στην καλύτερη περίπτωση η κατανάλωση κινήθηκε στα περυσινά χαμηλά επίπεδα», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ