Βαθμολογία

«Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή στην τακτική»

Ο Τζάκσον Μαρτίνες ίσως χρειαστεί να σηκώσει βαρύ φορτίο για την εθνική Κολομβίας στο Μουντιάλ 2014. Αν τελικά ο Ρανταμέλ Φαλκάο δεν αποθεραπευθεί εγκαίρως, ο νέος σταρ της Πόρτο θα κληθεί να καλύψει επιθετικά το δυσαναπλήρωτο κενό του σπουδαίου στράικερ της Μονακό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο site της FIFA, ο Μαρτίνες εξέφρασε αισιοδοξία ότι ο Φαλκάο θα είναι παρών στους τελικούς της Βραζιλίας, όπου η Κολομβία είναι μία από τις αντιπάλους της εθνικής Ελλάδας στον 3ο όμιλο.

«Του έχω μιλήσει αρκετές φορές μετά τον τραυματισμό του. Τα καταφέρνει καλά, είναι πολύ δυνατός και απίστευτα αποφασισμένος να επανέλθει. Δουλεύει σκληρά, είναι αφοσιωμένος και έως τώρα η αποθεραπεία του εξελίσσεται εντυπωσιακά».

Όσον αφορά τη μάχη για πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης, ο 27χρονος επιθετικός είπε: «Είναι ένα από τα πιο ισορροπημένα γκρουπ. Η Ακτή Ελεφαντοστού διαθέτει παίκτες ποιότητας, η Ιαπωνία βρίσκεται πάντα σε τελικές φάσεις, ενώ η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή στην τακτική. Ολες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν. Ομως, στο Παγκόσμιο Κύπελλο το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκέφτεσαι είναι: Δεν ξέρουμε που θα σταματήσουμε, αλλά γνωρίζουμε πόσο ψηλά θέλουμε να φτάσουμε».

Επίσης, δεν δίστασε να συγκρίνει την δική του εθνική ομάδα, με τη σπουδαία γενιά του 1994, των Βαλντεράμα, Ασπρίγια, Ιγκίτα, Ρινκόν. «Αυτή η ομάδα, με νέα γενιά παικτών, γράφει ιστορία. Σήμερα, σχεδόν όλοι μας παίζουμε στην Ευρώπη και πιστεύω ότι διαθέτουμε περισσότερους παίκτες με ταλέντο, απ΄οτι η ομάδα του 1994, η οποία πάντως είχε και μεγάλη πίεση. Εμείς, θέλουμε να πετύχουμε σ΄αυτή τη διοργάνωση, όμως δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να επηρεαστούν από εξωγενείς πιέσεις».

Η ερώτηση για τα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε κι ένα... απρόοπτο. Ο Μαρτίνες ξεχώρισε την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, προκαλώντας επεξηγηματική ερώτηση: «Η Βραζιλία;». Τότε, ο πρώτος σκόρερ του πορτογαλικού πρωταθλήματος απάντησε: «Ωχ! Την ξέχασα. Είναι πολύ καλή ομάδα, με μερικούς φανταστικούς παίκτες. Είναι, λοιπόν, κι αυτή φαβορί για τον τίτλο!».