Βαθμολογία

Αισιοδοξία για τον εντοπισμό του Boeing

Ερευνητές της επιχείρησης εντοπισμού του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στο να ανακαλύψουν την ακριβή τοποθεσία όπου συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό. 

Το Boeing 777, στο οποίο επέβαιναν 239 άτομα, εξαφανίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα καθώς εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, 

Ηχητικά σήματα, τα οποία πιστεύεται ότι προέρχονταν από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο και πάλι την Τρίτη, κάτι που έχει δημιουργήσει ελπίδες στα μέλη της διεθνούς επιχείρησης εντοπισμού ότι βρίσκονται κοντά στο να ανακαλύψουν το σημείο στο οποίο έπεσε. 

«Νομίζω ότι ψάχνουμε στο σωστό σημείο, αλλά δεν μπορώ ακόμα να επιβεβαιώσω οτιδήποτε έως ότου εντοπίσουμε τα συντρίμμια», δήλωσε ο Άνγκους Χιούστον, επικεφαλής της αυστραλιανής ομάδας αναζήτησης.

Τα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν την Τρίτη είχαν διάρκεια πέντε λεπτών, μικρότερη σε σχέση με αυτά που εντοπίστηκαν το Σάββατο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάτι τέτοιο πιθανόν σημαίνει ότι οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών έχουν αρχίσει και εξασθενούν.

Κάτι τέτοιο έχει δημιουργήσει ανησυχίες με αποτέλεσμα ο Χιούστον να προτείνει την αποστολή μη επανδρωμένου υποβρυχίου για τον εντοπισμό των συντριμμιών στον πυθμένα του Ινδικού Ωκεανού.

Το υποβρύχιο μπορεί να εφοδιαστεί είτε με ένα σόναρ είτε με μία κάμερα. Το Bluefin-21 δεν έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει τα μαύρα κουτιά, ενώ δεν μπορεί να φτάσει κάτω από τα 4.500 μέτρα βάθος.

Πηγή: shootandgoal.com