Βαθμολογία

Εν αναμονή ανακοινώσεων για την έξοδο στις αγορές

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την επιστροφή της χώρας στις αγορές, τέσσερα χρόνια μετά τον αποκλεισμό της. «Σήμερα βγήκαμε για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια στις διεθνείς αγορές δανεισμού. Σε λίγο θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα αυτού του καταλυτικού εγχειρήματος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Ζάππειο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, που μεταδίδουν το Bloomberg, η Wall Street Journal και το Reuters, η Ελλάδα θα αντλήσει 3 δισ. ευρώ με απόδοση 4,95%.

Το βιβλίο προσφορών, που άνοιξε στις 11:00 ώρα Ελλάδας, ξεπέρασε τα 20 δισ. ευρώ, με την συμμετοχή 550 επενδυτών. Το βιβλίο έκλεισε στις 11:30. Θετικό σήμα έδωσαν οι αγορές ήδη από το βράδυ της Τετάρτης. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για προεγγραφές άνω των 16 δισ. ευρώ.

Το πρωί της Πέμπτης, οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι προσφορές ξεπέρασαν τα 17,8 δισ. ευρώ και πως συνολικά υποβλήθηκαν πάνω από 450 αρχικές προσφορές. Κατόπιν αυτών, το ελληνικό Δημόσιο προσδιόρισε κοντά στο 5% την ενδεικτική τιμολόγηση του 5ετούς ομολόγου.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ