Βαθμολογία

Πορτογαλία: Ανανέωσε ο Μπέντο

Ο Πάουλο Μπέντο θα οδηγήσει την εθνική Πορτογαλίας στο EURO 2016, καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FPF), επέκτεινε το συμβόλαιό του με την FPF γι' ακόμη δύο χρόνια. Ο 44χρονος τεχνικός ανέλαβε τα «ηνία» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον Σεπτέμβριο του 2010, αντικαθιστώντας τον Κάρλος Κεϊρόζ, ενώ το συμβόλαιό του έληγε φέτος.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να δώσουμε συνέχεια σε ένα πρότζεκτ, το οποίο έχει οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα» δήλωσε ο πρόεδρος της FPF, Φερνάντο Γκόμες. Ο Μπέντο φόρεσε 35 φορές τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας, την οποία ενίσχυσε στο EURO 2000 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Ο παλαίμαχος αμυντικός μέσος, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Μπενφίκα, άρχισε την προπονητική καριέρα του στα «λιοντάρια» το 2005.

Πρόσφατα δήλωσε ότι ο προσεχής στόχος του είναι η εθνική Πορτογαλίας να προκριθεί (τουλάχιστον) στη φάση των «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου οι Ίβηρες θα αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο του 7ου ομίλου τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γκάνα.

Πηγή: zougla.gr