Βαθμολογία

Κινδυνεύει με παράλυση το χέρι του Θορπ

Ο 5 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Ίαν Θόρπ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα νοσοκομείου της Αυστραλίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία σοβαρή λοίμωξη που τον ταλαιπωρεί. Ο 31χρονος άσσος του αθλητισμού, προσβλήθηκε από ένα μικρόβιο μετά από χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο, κοντά στο σπίτι του στην ελβετική πόλη Ronco Sopra Ascona.

Τον Φεβρουάριο ο πατέρας του παραδέχθηκε δημόσια πως ο πρώην αθλητής πάλευε με την κατάθλιψη, ενώ μπήκε σε κλινική για να αποτοξινωθεί από τα ισχυρά φάρμακα που έπαιρνε τόσο για αυτό το πρόβλημα, όσο και για τον τραυματισμό του στον ώμο. Ζήτησε βοήθεια στις αρχές του 2014, όταν βρέθηκε αποπροσανατολισμένος κοντά στο σπίτι των γονιών του στο Σίδνεϊ, μετά τη λήψη συνδυασμού αντικαταθλιπτικών και φαρμακευτικής αγωγής

Ο Θορπ μεταφέρθηκε για ιατρική εκτίμηση στο νοσοκομείο Μπανκστάουν και στη συνέχεια ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο μάνατζερ του Θορπ δεν έχει απαντήσει στα δημοσιεύματα.

Ο Ίαν Τζέιμς Θόρπ (13 Οκτωβρίου 1982) είναι ένας κολυμβητής από την Αυστραλία που ειδικεύεται στο ελεύθερο κολύμπι, αποσπώντας στη μέχρι τώρα πορεία του, πέντε χρυσά βραβεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ο μοναδικός Αυστραλός αθλητής που έχει κερδίσει τόσα βραβεία, ενώ το 2000 στους “Sydney 2000 Summer Olympics” κατάφερε να γίνει ο πιο επιτυχημένος αθλητής της εκδήλωσης κερδίζοντας τρία χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια. 

Το 2001 στον Παγκόσμιο Αγώνα Κολύμβησης, κέρδισε έξι χρυσά μετάλλια και έγινε ο πρώτος αθλητής που φεύγει από μία παγκόσμια διοργάνωση με τόσα βραβεία. Στο σύνολο της αθλητικής του πορείας έχει κερδίσει 11 χρυσά βραβεία, μπαίνοντας στην τρίτη θέση στη λίστα με τους αθλητές κολύμβησης με τα περισσότερα βραβεία. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς αθλητές στην Αυστραλία.