Βαθμολογία

Eύσημα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Την ικανοποίηση της για την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος εκφράζει η επικεφαλής του νέου Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ευρωζώνης κ. Ντανιέλ Νουί, χαιρετίζοντας την «απίστευτη πρόοδο» που έχει επιτευχθεί χάρη στις προσπάθειες της Τράπεζας της Ελλάδος με την αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών.

«Έχει σημειωθεί απίστευτη πρόοδος στην αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση των ελληνικών τραπεζών. Οι συνάδελφοι μου στην Τράπεζα της Ελλάδος έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά σε μια δύσκολη περίοδο και είμαι σίγουρη ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί σημαντικά. Οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες συμμετέχουν στη συνολική αξιολόγηση, όπως και οι υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες» αναφέρει η Γαλλίδα επικεφαλής του Μηχανισμού σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής»

Η κ. Νουί χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες αντλούν αυτή την στιγμή μετοχικό κεφάλαιο από τις αγορές και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι με όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει ως σήμερα τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση».

Αναφερόμενη στην διαδικασία τραπεζικής ένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει ότι «είναι πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα η πρόοδος που έχει γίνει για την τραπεζική ένωση μέσα σε δύο χρόνια, αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερα και θα γίνουν περισσότερα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλής από ότι ήταν στις αρχές της κρίσης».

«Η τραπεζική ένωση θα οδηγήσει σε ένα πιο ανθεκτικό και αποδοτικό τραπεζικό σύστημα και επομένως θα ωφελήσει την οικονομία και κατ' επέκταση όλους τους ευρωπαίους πολίτες» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Νουί.

Πηγή: iefimerida.gr