Βαθμολογία

Δηλώσεις και παραλειπόμενα από την Τσαριτσάνη

Σημαντική και πολυπληθής η παρουσία του κόσμου που παρακολούθησε από τις κερκίδες του γηπέδου «Γ. Μητσιμπόνας» της Τσαριτσάνης την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ανάμεσα στον Οικονόμο και την Κοζάνη. Βρέθηκαν περισσότερα από 500 άτομα που αποτελεί έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό θεατών για επαρχιακή ομάδα αν αναλογισθεί κανείς την καιρική αστάθεια και προπάντων την αστάθεια …. των καιρών.

Βροντερό και δυναμικό παρόν έδωσαν μετά από πολλούς μήνες οι οργανωμένοι οπαδοί του Οικονόμου που ακούνε στο όνομα Zvan Boys, ενθαρρύνοντας με πανό, τυμπανοκρουσίες και συνθήματα την προσπάθεια της ομάδας να τερματίσει στη 2η θέση του ομίλου. Κάποια στιγμή δε η ατμόσφαιρα μαύρισε από καπνούς πυροτεχνημάτων. Προσοχή …… παιδιά.

Ενισχυμένη ως προς ένα μικρό αριθμό ήταν και η αστυνομική δύναμη στο γήπεδο, λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού. Στην Τσαριτσάνη ωστόσο τα πάντα κυλάνε ομαλά και ήσυχα και δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία από τις αρχές. Είμαστε γαρ πολιτισμένα παιδιά και το χουμε αποδείξει.

Οι προπονητές των ομάδων της Κοζάνης Β. Παπαδόπουλος και του Οικονόμου Κ. Κατσάρας δήλωσαν μετά την αναμέτρηση:

Βασίλης Παπαδόπουλος (Κοζάνη): «Ήρθαμε στην Τσαριτσάνη, ξέροντας ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα, κάτι άλλωστε που δείχνει και η βαθμολογική της θέση, με σκοπό να παίξουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε αν μπορέσουμε να το κερδίσουμε. Βλέποντας το γήπεδο, παίξαμε πολύ πιο σφιχτά, προσπαθήσαμε όμως να μην βγουν φάσεις από την αντίπαλη ομάδα, αλλά και κινδυνεύαμε όταν η μπάλα παίζονταν ψηλά μέσα στην περιοχή μας. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, κατά το πρώτο εικοσάλεπτο είχαμε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να δημιουργηθούν ευκαιρίες εκατέρωθεν και σε μια πολύ καλή επίθεση, πετύχαμε ένα πολύ όμορφο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, λογικό ήταν να μας πιέσει λίγο η Τσαριτσάνη, ισορροπήσαμε όμως πάλι το παιχνίδι και πιστεύαμε ότι αν δεν δεχθούμε κάποιο γκολ από ψηλά, θα κερδίζαμε το ματς.  Δυστυχώς όμως για μας ισοφαριστήκαμε και στη συνέχεια προσπαθήσαμε να μην χάσουμε. Στο τέλος μπορούσαμε και εμείς αλλά και η αντίπαλη ομάδα να πετύχει κάποιο γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι με νίκη ή με ήττα για μας. Δε χάσαμε τον αγώνα, παίχθηκε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο μέσα σε αθλητικά πλαίσια, απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα με εξίσου πολύ καλή κερκίδα  και αυτό είναι πολύ ικανοποιητικό, όταν βλέπεις κωμοπόλεις να αγαπάνε το ποδόσφαιρο και να γεμίζουν το γήπεδο και τούτο αρέσει και σ εμάς. Καλή συνέχεια στην ομάδα μας καθώς και στην Τσαριτσάνη, θεωρώντας πως θα πάμε μαζί ως το τέλος».

Κώστας Κατσάρας (Οικονόμος Τσαριτσάνης): «Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την ομάδα του, καθαρή και έμπειρη ομάδα, που ήλθε στην Τσαριτσάνη να παίξει με τον τρόπο που έπαιξε διεκδικώντας ότι καλύτερο μπορούσε και απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία του ομίλου. Νομίζω ότι και μείς δικαιολογήσαμε την ψηλή βαθμολογική μας θέση παρά τις σημαντικές ελλείψεις που είχαμε  σήμερα και αναφέρομαι στις ελλείψεις γιατί έχουμε πολύ μικρό ρόστερ με παιδιά που προσπάθησαν πάρα πολύ και είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο από τη διάθεση που είχαν καθώς και το ποδόσφαιρο που παίχθηκε κατά διαστήματα από την πλευρά μας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα προσπαθήσαμε να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα από τα πλάγια και να φέρουμε τη μπάλα ανάμεσα στα δύο στόπερ και στα μπακ της Κοζάνης, πράγμα που πολλές φορές το καταφέραμε, δεχθήκαμε ωστόσο ένα γκολ από τη δυνατότητα του αντιπάλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίσαμε, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και το παιχνίδι, στο ‘’δια ταύτα’’ όμως η ομάδα της Τσαριτσάνης κρατάει ψηλά τη σημαία  και θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση του ομίλου, αυτό είναι πλέον το κίνητρο για τους παίκτες,  γιατί στην Ελλάδα ήμαστε και δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί.

Άλλη μια φορά, πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου καθότι οι μισοί είναι μικρά παιδιά, πρώτη φορά παίζουν σε τέτοια γήπεδα και ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό και ποιότητα. Θεωρό δίκαιο το αποτέλεσμα βάσει καθαρών ευκαιριών. Νομίζω εμείς ήμασταν λίγο καλύτεροι στα σημεία. Παίξανε η 2η η 3η ομάδα του ομίλου, υπερασπιζόμενοι και οι δύο τις θέσεις τους, πιστεύοντας ότι θα συνεχίσουμε και οι δυο μαζί  μέχρι το τέλος».

Mε τους εκτός αποστολής παίχτες της Κοζάνης και ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της Δήμητρας Γιάννουλης Νίκος Μπαρούτας.

Oι ποδοσφαιριστές Γ. Παπαϊωάννου (ΑΕΛ) και Η. Καραγιάννης (Τύρναβος) βρέθηκαν επίσης στην Τσαριτσάνη, παρακολουθώντας την πρώην ομάδα τους (οι παλιές αγάπες έχουν διάρκεια).

Kαι ο τέως προπονητής του Οικονόμου Γ. Καλτέκης ήταν εκεί, όπως και σε πολλά άλλα ματς της Τσαριτσάνης.

Παρόν βεβαίως βεβαίως και ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ηρακλής Λιόλιος συνομιλών με φιλάθλους στην κερκίδα.

Επιμέλεια ρεπορτάζ: Γιώργος Μπαμπάλης