Βαθμολογία

«Αυτοί που είχαν τον Τύρναβο πεσμένο και εμένα να αποχωρήσω διαψεύστηκαν»

Ο τεχνικός του Τυρνάβου Άγγελος Διγκόζης βρέθηκε την Παρασκευή (4/4) στα στούντιο του Best FM 93,9 και στην εκπομπή «Στα δίχτυα της Λάρισας» με τους Χρήστο Γκατζούλη και Θάνο Αναστασίου όπου και μίλησε για την απόλυτα επιτυχημένη παρουσία της ομάδας του στην Β’ Εθνική μετά από πάρα πολλά χρόνια. Επίσης αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με την διοίκηση της ομάδας για την επόμενη ημέρα. Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός πως ο Τύρναβος θα πρέπει να δώσει μεγάλη βαρύτητα κάτι που έκανε και φέτος στα νέα παιδιά, ενώ μίλησε για την ΑΕΛ και τα όσα έζησε τα χρόνια που αγωνιζόταν με το άλογο στο στήθος. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η χρονιά ολοκληρώθηκε φέτος για τον Τύρναβο. Περίμενες όλο αυτό που έγινε φέτος;

«Για να είμαι ειλικρινής βάσει της εικόνας των φιλικών κανείς δεν περίμενε η ομάδα να παίξει τόσο καλό ποδόσφαιρο και να τερματίσει τόσο ψηλά. Αν σκεφτεί κανείς ότι εμείς με κάποιες άλλες ομάδες ήμασταν τα φαβορί να αποχαιρετήσουμε την κατηγορία. Ευτυχώς αυτοί που είχαν την ομάδα πεσμένη και εμένα ως πρώτο υποψήφιο για αποχώρηση διαψευστήκαν. Αυτό οφείλεται στην δουλειά των παικτών μου και τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό. Σίγουρα, υπήρξαν δυσκολίες, αλλά επειδή ήμασταν όλοι μια οικογένεια και κανείς δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Ότι πρόβλημα υπήρχε προσπαθούσαμε να το λύσουμε. Όταν έχεις μια ομάδα και μπορείς να την κάνεις οικογένεια υπάρχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Ο Τύρναβος σε σχέση με το μπάτζετ της περασμένης και της προπέρσινης χρονιάς, είχε λιγότερο ή ισάξιο μπάτζετ και παρόλα αυτά κάναμε μια πάρα πολύ καλή πορεία στην Β’ Εθνική, ενώ πρόπερσι η ομάδα τερμάτιζε 6η και 7η στη Γ’ Εθνική».

Πως αντιμετωπίζει ένας άπειρος προπονητής την όλη κατάσταση;

«Θα ήθελα να ξεκινήσω από τον γυμναστή της ομάδας, που τον ήξερα από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και ταιριάζαμε. Δέχομαι ότι είμαι άπειρος προπονητής στην κατηγορία, αλλά είμαι πολύ τυχερός που πέρασα από αρκετές ομάδες και έτσι κέρδισα κάποια εμπειρία σαν ποδοσφαιριστής. Το θετικό για εμένα είναι πως σε όποια ομάδα ήμουν, ως παίκτης προσπαθούσα να απορροφήσω από κάθε προπονητή που είχα τα θετικά στοιχεία». 

Η ομάδα τερμάτισε έκτη στην βαθμολογία. Από εδώ και πέρα, υπάρχει ένα διάστημα που θα γίνει μια συντήρηση του ρόστερ;

«Μέχρι τις 30 Απριλίου θα γίνουν κάποια φιλικά. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σχεδιάσουμε την νέα χρονιά. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα που σίγουρα θα είναι δύσκολη για την ομάδα, γιατί του χρόνου θα υπάρχουν δυνατές ομάδες, όπως είναι η ΑΕΛ, ή και ενδεχομένως ο Άρης».

Τελικά ανανέωσες ή όχι στον Τύρναβο;

«Όχι δεν ανανέωσα, απλά έκανα μια συζήτηση με τον πρόεδρο. Επιθυμία δική μου και των παικτών και της διοίκησης είναι να ανανεώσω. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε να δούμε τι αποφάσεις θα πάρουν για το μέλλον της Football League. Αν δεν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις περιμένουμε».

Τι θα σε κάνει να μην δεχτείς την πρόταση του Τυρνάβου και να δεχτείς κάποια άλλη;

«Από την πλευρά μου υπάρχει η επιθυμία να παραμείνω στην ομάδα. Το θέμα είναι να καταλάβουν όλοι πως φέτος η ομάδα έβαλε τις βάσεις και έτσι πρέπει να συνεχίσει. Δεν πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές και σίγουρα έχω κάποια πράματα στο μυαλό μου, που θα τα μάθει ο πρόεδρος».

Που εντοπίζεις αγωνιστικά λάθη φέτος στην ομάδα;

«Χωρίς να ακουστεί αυτό εγωιστικό, πιστεύω ότι φέτος η ομάδα αγωνιστικά δεν έχει κάνει λάθη. Από εκεί και πέρα, έχουμε κατηγορηθεί για 1-2 παιχνίδια που δεν κερδίσαμε. Αν ξεκινούσαμε σήμερα την προετοιμασία όμως και λέγαμε ότι απέναντι στον Ηρακλή θα παίρναμε 6 πόντους, θα μας πίστευε κανείς; Σίγουρα λάθη έγιναν, λάθη μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν. Υπήρξαν και παιδιά από την δεύτερη ομάδα που έγιναν επαγγελματίες και πήραν χρόνο συμμετοχής. Όταν ξεκίνησε η χρονιά είχαμε 25 παίκτες στο ρόστερ εκ των οποίων οι 12 δεν είχαν παίξει ποτέ στην Β’ Εθνική. Τα παιδιά και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια έκαναν κατάθεση ψυχής και για αυτό τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου».

Το περσινό πρωτάθλημα ήταν πιο ενδιαφέρον από το φετινό;

«Ναι, αλλά ήταν και ένας Όμιλος πέρυσι. Φέτος, με δύο Ομίλους ήταν καλό αυτό που έγινε από το θέμα των οικονομικών. Στον Όμιλο μας, που παίξαμε Β’ Εθνική μετά από 46 χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε ιστορικές ομάδες. Το έργο των παιδιών, ήταν ακόμα πιο δύσκολο».

Στην αρχή της χρονιάς, πολλοί ήταν επιφυλακτικοί για την έδρα της ομάδας. Εσύ πως το είδες όλο αυτό;

«Ήμουν πολύ αισιόδοξος στο ότι παίζαμε στο Αλκαζάρ, αφού σε αυτό το γήπεδο έχουν σηκωθεί δύο κύπελλα Ελλάδος, ένα πρωτάθλημα. Σαν ποδοσφαιριστής, το είχα πολύ θετικά μέσα μου και ήθελα να συνεχιστεί αυτό και με την ομάδα του Τυρνάβου».

Υπήρχαν ομάδες που φέτος σε απογοήτευσαν και κάποιες που να μην πίστευες ότι θα κάνουν τόσο καλή πορεία;

«Σίγουρα, επειδή κατάγομαι από τον Νομό Πέλλας, απογοητεύτηκα από το ότι η Αναγέννηση Γιαννιτσών υποβιβάστηκε. Από εκεί και πέρα, εμείς επιλέξαμε να μην κάνουμε μεταγραφές εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας. Επίσης, επιλέξαμε να προωθήσουμε παίκτες από την δεύτερη ομάδα».

Η ανάδειξη των παιδιών της δεύτερης ομάδας είναι προτεραιότητα;

«Σίγουρα, εννοείται αυτό. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον Κώστα Τουρβάτσιο και παρακολουθούμε συνεχώς το έργο τους. Αυτό που χρειάζονται αυτά τα παιδιά, είναι να έχουν κάποιους έμπειρους παίκτες δίπλα τους. Θέλουμε να αναδείξουμε νέα ταλέντα από τον Νομό και αυτό δεν το λέμε μόνο, αλλά το κάνουμε και πράξη».

Είναι προτεραιότητα σου να ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με την συνεργασία σου με τον Τύρναβο;

«Ναι, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε τι θα αποφασίσει η Football League και στην συνέχεια να κάτσουμε με τον πρόεδρο και να μιλήσουμε».

Μπορείς να κάνεις μια σύγκριση ανάμεσα στους δύο Ομίλους της Football League;

«Πιστεύω ότι ο Βόρειος Όμιλος ήταν κατά πολύ πιο δύσκολος. Από εκεί και πέρα, και στον δικό μας Όμιλο υπήρχαν αξιόλογες ομάδες που μας δυσκόλεψαν».

Μπορείς να μας κάνεις ένα σχόλιο για το πρόγραμμα των μπαράζ της Β’ Εθνικής;

«Το πρόγραμμα για όλες τις ομάδες είναι και πολύ εύκολο και πολύ δύσκολο. Πρώτα από όλα υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια και έτσι ως φαβορί έχω την Κέρκυρα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Βέβαια θα παίξει ρόλο το βάθος των ρόστερ, αλλά και η κούραση από όλη την χρονιά».

Πως βλέπεις τις κινήσεις που έχουν γίνει φέτος στην ΑΕΛ;

«Εντάξει, εξ αρχής η ΑΕΛ ήταν το φαβορί στον Όμιλο της και θα το καταφέρει εύκολα ή δύσκολα, όπως επίσης και στο Κύπελλο της Γ’ Εθνικής. Από εκεί και πέρα, όποια λάθη έγιναν θα πρέπει να τα κοιτάξουν αυτοί που ασχολούνται με την διοίκηση και να βρουν τρόπο ώστε σε δύο χρόνια η ΑΕΛ να παίζει στην Super League».

Πως σχολιάζεις όλα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Οικονόμο;

«Εξωαγωνιστικά δεν μπορώ να μιλήσω. Αγωνιστικά ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έπαιξαν καλά. Θα ήθελα να πω, ότι κριτική πρέπει να κάνουμε πριν το παιχνίδι, όχι μετά. Πιστεύω ότι η ΑΕΛ έχει έναν πολύ καλό προπονητή και θα τα καταφέρει».

Ένα σχόλιο για τον Οικονόμο;

«Και ο Κώστας Κατσάρας κάνει πολύ καλή δουλειά με μεράκι και του αξίζουν συγχαρητήρια για αυτά που πέτυχε φέτος με την ομάδα του».

Ποιες στιγμές χαρακτήρισαν την καριέρα σου ως παίκτης;

«Σίγουρα, ξεχωρίζω το Κύπελλο με την ΑΕΛ, το ότι βγήκαμε από την Β’ Εθνική στην Α’ Εθνική. Επίσης, κρατάω το ότι έχω παίξει Ευρώπη με την φανέλα της ΑΕΛ, του ΟΦΗ και του Άρη. Από εκεί και πέρα, ως δυσάρεστο κρατάω το ότι μέσα σε τρία λεπτά κάποιοι αποφάσισαν να φύγω από την ΑΕΛ».

Θα σκεφτόσουν το ενδεχόμενο να γίνεις προπονητής στην ΑΕΛ;

«Αυτήν την στιγμή η ΑΕΛ έχει έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο που είναι ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Βέβαια, κάθε νέος προπονητής θέλει να πάει σε μια μεγάλη ομάδα, οπότε φυσικά και θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να πάει εκεί. Αλλά υπάρχει μια ηθική υποχρέωση απέναντι στον Τύρναβο και τον κύριο Μπρέζα, γιατί με πίστεψαν. Αν οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί και μου κάνει πρόταση, πρώτα θα μιλήσω με τον κύριο Μπρέζα και αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε μόνο θα απαντήσω.