Βαθμολογία

Το χάπι για τη χοληστερίνη βοηθάει και τη στύση!

Μπορεί όταν ο γιατρός σε ενημερώνει για πρώτη φορά ότι θα παίρνεις εφόρου ζωής χάπι για τη χοληστερίνη να αγχώνεσαι και το πρώτο που συζητάς μαζί του να είναι οι παρενέργειες. Μια παρενέργεια όμως μπορεί να είναι και επιθυμητή από τους περισσότερους άνδρες που λαμβάνουν στατίνες.

Κι αυτό διότι όπως προέκυψε από ανασκόπηση 11 μεγάλων επιστημονικών μελετών, η νέα παρενέργεια που έχει η εν λόγω κατηγορία φαρμάκων, είναι ότι βοηθά στη διατήρηση της καλής στύσης. Λειτουργεί δηλαδή σαν να παίρνει κάποιος καθημερινά μικρές δόσεις Viagra!

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που έγινε από τον έλληνα καρδιολόγο Τζον Κωστή, διευθυντή του Καρδιαγγειακού Ινστιτούτου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ράτζερς, «οι άνδρες που λαμβάνουν καθημερινά στατίνη για μείωση της χοληστερίνης, εμφανίζουν κατά μέσο όρο βελτίωση της στυτικής λειτουργίας τους σε ποσοστό 24,3%».

«Η βελτίωση στη στυτική λειτουργία που επιτυγχάνεται χάρη στις στατίνες ήταν κατά προσέγγιση το ένα τρίτο ή το μισό της βελτίωσης που επιτυγχάνουν τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται ειδικά για τα προβλήματα στύσης και αρκετά μεγαλύτερη από τη βελτίωση που επιφέρουν οι αλλαγές στην καθημερινότητα, όπως η διακοπή του καπνίσματος κ.λπ.» εξηγεί ο δρ Τζον Κωστής. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine».