Βαθμολογία

Αφιέρωμα στον φορ του Οικονόμου Λεωνίδα Κωστούλα

Αποτελεί τον «συνήθη ύποπτο» και είναι μια φράση που ταιριάζει απόλυτα στο νεαρό επιθετικό του Οικονόμου Τσαριτσάνης και πρώτο μέχρι στιγμής σκόρερ του πρωταθλήματος στο 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Λεωνίδα Κωστούλα.

Ο 22χρονος φορ με καταγωγή Λαρισινή και ποδοσφαιρική δράση σε διάφορα σωματεία του νομού, μετρά στο ενεργητικό του με το συγκρότημα των «Πρασίνων» 17 γκολ σε 23 παιχνίδια, απαρτίζοντας με τους Γκούρτσα και Στεφανίδη της ΑΕΛ (15 και 14 γκολ αντίστοιχα) και Παναγιωτόπουλο του Εθνικού Φιλιππιάδας (13 γκολ) την πρώτη τετράδα στους σκόρερ του ομίλου.

Η ως τώρα ποδοσφαιρική πορεία του νεαρού αθλητή περιορίζεται σε ομάδες του νομού Λάρισας, με αφετηρία την Πελασγιώτιδα, ενδιάμεσους κατά σειρά σταθμούς τους Τύρναβο, ΠΟΕ, Πυργετό, Δωτιέα Αγιάς και τελευταία στάση τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, στο δυναμικό των παιχτών του οποίου εντάχθηκε το περασμένο καλοκαίρι, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος στο «Πράσινο στρατόπεδο», με κύριο τρόπο έκφρασης το γκολ καθώς κατά πως φαίνεται «το έχει».

Πολλές και καλές είναι οι εντυπώσεις που αποκόμισε από τους συλλόγους όπου θήτευσε, μιλώντας με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την τωρινή του ομάδα, τον Οικονόμο.

Σε συζήτηση που είχε με τον συντάκτη του athleticlarissa.gr Γιώργο Μπαμπάλη ανέφερε τα παρακάτω:

«Είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι την παρούσα περίοδο στην ομάδα της  Τσαριτσάνης, ένα σωματείο που θαύμαζα τα τελευταία χρόνια και ήθελα πολύ να φορέσω τη φανέλα του. Είναι αν μη τι άλλο εκπληκτική η πορεία που διαγράψαμε στο φετινό πρωτάθλημα, αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς τον τρόπο και το σύντομο του χρόνου μέσα στο οποίο ανασυγκροτήθηκε η ομάδα, βασιζόμενη ως επί το πλείστον σε νεαρούς παίχτες που προέρχονται κυρίως από την επαρχία Ελασσόνας και το νομό Λάρισας γενικότερα».

«Στα κίνητρα των ανθρώπων που διοικούν το σύλλογο, περίοπτη θέση κατέχουν η αγάπη, το ενδιαφέρον και η συνέπεια σε όλες τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, υποχρεώνοντας παράλληλα συνειδητά κάθε άτομο που συνδιαλέγεται μαζί τους να είναι το ίδιο υπεύθυνο, δίνοντας και αποδίδοντας το καλύτερο δυνατό στην κοινή προσπάθεια όλων για τον ίδιο σκοπό».

«Το εξαιρετικό κλίμα στον Οικονόμο, που έχει σαν συνέπεια την αγωνιστική σταθερότητα της ομάδας διαμορφώνουν εκτός από τη διοίκηση, οι προπονητές, οι παίχτες καθώς επίσης η αγάπη των φιλάθλων της Τσαριτσάνης και της επαρχίας γενικότερα, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς κοντά μας και εκδηλώνουν με έμπρακτο τρόπο τη στήριξη που παρέχουν στο σωματείο».

«Ο στόχος της άνετης παραμονής στην κατηγορία, που τέθηκε από το καλοκαίρι φαίνεται πως όχι μόνο απλά επιτεύχθηκε, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία το γεγονός ότι η ομάδα κατέχει από την αρχή σχεδόν της φετινής σεζόν τη 2η θέση στον όμιλο, παίζοντας όμορφο και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, που σαφώς έχει σταθερότητα και διάρκεια».

«Βάλαμε από την αρχή της χρονιάς πάνω σε ένα τραπέζι τη θέληση και το πάθος για διάκριση, καταθέτοντας επί πλέον περίσσια δύναμη και προσήλωση στον ίδιο σκοπό και παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στον προπονητή μας να ανακατέψει με σταθερό και στιβαρό τρόπο όλα τα παραπάνω συστατικά της συνταγής, με τα γνωστά ως τώρα επιτυχή αποτελέσματα».

«Μεγάλο μερίδιο ευθύνης της επιτυχίας ανήκει σίγουρα  στον τεχνικό της ομάδας Κώστα Κατσάρα, ο οποίος κατέφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και έβγαλε από μέσα μας την αυτοπεποίθηση που έχουμε και μας διακρίνει σαν ποδοσφαιριστές, δουλεύοντας παράλληλα μεθοδικά, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αντλώντας από τον καθέναν τις ιδιαίτερες ικανότητες που τον χαρακτηρίζουν σαν αθλητή. Προσωπικά τον ευχαριστώ για όσα με δίδαξε, ακόμη για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αυξάνοντας τη θέλησή μου για να δώσω και να πετύχω το κάτι παραπάνω».

«Το γκολ δεν είναι υπόθεση του ενός αλλά αποτελεί συνισταμένη πολλών ενεργειών που αντανακλά στην προσπάθεια και άλλων ποδοσφαιριστών, ανήκοντας πρωτίστως στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα και ενσάρκωσα πολλές από τις προσπάθειες και ενέργειες των συμπαιχτών μου, πετυχαίνοντας εγώ το γκολ». 

«Περνώντας στο τελευταίο τέταρτο του φετινού αγωνιστικού κύκλου και καθώς ήδη γνωρίσαμε τη δυναμική όλων των ομάδων του ομίλου (οι περισσότερες ήταν άγνωστες σε μας) εξάγεται πλέον ένα ασφαλέστερο συμπέρασμα τόσο για αυτές που θα αποτελέσουν την τετράδα της κορυφής όσο και για εκείνες που θα παλέψουν ως το τέλος για τη σωτηρία. Ο Οικονόμος δικαιούται να έχει θέση στην πρώτη τετράδα, συναγωνιζόμενος την Κοζάνη και τη Φιλιππιάδα, για την καλύτερη δυνατή τελική κατάταξη. Εντύπωση επίσης μου έκανε η ομάδα του Θεσπρωτού, διακρίνοντας στο  σύλλογο της Ηπειρωτικής Ελλάδας πολλά και ικανά στοιχεία, βάσει των οποίων δικαιούνταν σύμφωνα με την άποψή μου, καλύτερη βαθμολογική θέση. Το φαβορί ανόδου κατηγορίας ασφαλώς και είναι η ΑΕΛ, στην οποία εύχομαι ολόψυχα να επιτύχει το στόχο της, επιστρέφοντας με τον καιρό στα σαλόνια της Super League, που αποτελεί άλλωστε τη φυσική της θέση».

«Η πορεία του Τυρνάβου στη Β΄ Εθνική ήταν αρκετά αξιόλογη και ικανοποιητική για το Λαρισινό ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τις άλλες 4 ομάδες του νομού (Δωτιέα Αγιάς, Μαχητή Τερψιθέας, Αμπελωνιακό και Πυργετό) που αγωνίζονται στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και δεν είχαν την ανάλογη τύχη και διαδρομή. Θετική εξαίρεση αποτελεί ο Δωτιέας Αγιάς, που φαίνεται να τα καταφέρνει καλύτερα και αρνητική ο Πυργετός, η μοίρα του οποίου διαγράφηκε αρκετά νωρίς. Εύχομαι σε όλα τα σωματεία την καλύτερη δυνατή πορεία».

«Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μου έχουν σαφώς ορίζοντα πέρα από τα όρια της  Τσαριτσάνης, εντός ή εκτός νομού Λάρισας, ανάλογα πάντα με τις δυνατότητές μου αφενός και την πρόκληση ενδιαφέροντος από μεγαλύτερους συλλόγους αφετέρου.

Έχω όρεξη, μεράκι και θέληση να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο, επιθυμώντας πρώτα απ’ όλα να είμαι υγιής, να έχω σταθερότητα και συνέχεια στην απόδοσή μου, συμβάλλοντας όσο πιο αποφασιστικά γίνεται στην προσπάθεια της ομάδας μου να πετύχει τους στόχους που έθεσε».

Η συνολική εικόνα ενός αθλητή δεν κρίνεται μόνο από την επιτυχία της ομάδας που ανήκει καθώς και την επίδοση του ιδίου, που ασφαλώς αποτελεί ατομική διάκριση, αλλά χαρακτηρίζεται με βάσει τη δουλειά και την προσπάθεια που κάνει κάποιος για να προσθέσει  το κάτι παραπάνω σε αυτό που ονομάζουμε σύνολο και όπου η συμβολή της κάθε μονάδας καθορίζει εν πολλοίς την αξία και αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Δεν πρόκειται να κρίνω το νεαρό Λεωνίδα Κωστούλα σαν ποδοσφαιριστή, για την αξία   του οποίου υπάρχουν στο χώρο πιο ειδικοί από μένα, να αποφανθούν θετικά ή αρνητικά.

Εκείνο που σίγουρα διέκρινα και με χαροποίησε σαν άνθρωπο και σαν πατέρα είναι ο χαρακτήρας του ατόμου, το χαμηλό προφίλ που βγάζει προς τα έξω, η συνεσταλμένη σκέψη του και έκφραση σε συνδυασμό με το σεβασμό που οφείλει να έχει κάθε νέος απέναντι σε πρόσωπα και αξίες και που αποτελούν  στοιχεία απαραίτητα στην πορεία της ζωής.

Ο αθλητικός στίβος είναι σημείο έκφρασης μεγάλου μέρους της δραστηριότητας και της ζωής ενός ατόμου και δη νέου σε ηλικία, ευχόμενος τόσο στο Λεωνίδα όσο και σε πολλά ακόμη παιδιά, που αφιερώθηκαν στον αθλητισμό, να επιτύχουν.  

Γιώργος Μπαμπάλης