Βαθμολογία

Πλεξίδας: «Κάθε τελικός είναι δύσκολος»

«Στρατιώτης» της ΑΕΛ δήλωσε ο Βαγγέλης Πλεξίδας, που μιλώντας στο gazzetta.gr τόνισε πως θα μείνει στο πλευρό του συλλόγου και θα τον οδηγήσει άμεσα στην Α' Εθνική. Όσο για τον τελικό του Σαββάτου, όπως τόνισε, είναι δύσκολο γιατί έτσι είναι η μπάλα, αν και μία ομάδα σαν την Λάρισα θα έπρεπε να θεωρεί δεδομένο έναν τέτοιο τίτλο! 

Όσο για την επόμενη ημέρα των «βυσσινί», αποκάλυψε πως έχει έτοιμο το πλάνο ενίσχυσης για την επόμενη σεζόν, όπου η ΑΕΛ θα είναι μία κατηγορία πάνω από τους αντιπάλους της, προκειμένου να είναι δεδομένη η επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά, να είναι ενωμένος ο κόσμος και να παραμείνει αυτός στο τιμόνι του συλλόγου. 

Τέλος, για τους υποψήφιους επενδυτές, τους οποίους χαρακτήρισε αμφιβόλου προελεύσεως, τόνισε πως δε θα σταθεί εμπόδιο, αν βέβαια παρουσιάσουν πραγματικό, επίσημο και σοβαρό ενδιαφέρον για την ομάδα. 

«Κάθε τελικός είναι δύσκολος, είναι ένας αγώνας και... όλα γίνονται. Κανονικά μία τόσο μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΛ θα έπρεπε να είναι δεδομένο πως θα κατακτήσει το Κύπελλο, όμως δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είδαμε και την περίπτωση της ΑΕΚ, που επίσης ανήκει στην ελίτ, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει ούτε στον τελικό! 

Οι άσχημες συγκυρίες μας έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, να αγωνιζόμαστε σε μία κατηγορία που δεν ανήκουμε. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να επιστρέψουμε άμεσα στα μεγάλα σαλόνια. Το χρειαζόμαστε, αλλά λείπουμε κιόλας από την Α' Εθνική. Το πρωτάθλημα είναι πιο φτωχό χωρίς εμάς. Έχουμε έναν υπέροχο, αν και δύσκολο, κόσμο και αυτός είναι που μας κάνει διαφορετικούς από τις άλλες ομάδες». 

Σχετικά με το επεισόδιο και την απόπειρα προπηλακισμού του: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτοί είναι φίλοι της ΑΕΛ. Ο κόσμος δεν γίνεται να θέλει το κακό της ομάδας. Όποιος αγαπάει την ΑΕΛ, καταλαβαίνει πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά, προκειμένου να αντέξουμε τις δυσκολίες και να πάμε τον σύλλογο εκεί που του αρμόζει».  

Για τον υποψήφιο επενδυτή: «Εγώ δεν πρόκειται να σταθώ εμπόδιο, το καλό της ομάδας είναι πάνω από πρόσωπα. Αν αυτοί οι δήθεν επενδυτές, άγνωστης προελεύσεως, δείξουν πραγματικό ενδιαφέρον και έρθουν να αναλάβουν, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η προσωπική μου άποψη, πάντως, είναι πως η ΑΕΛ δεν έχει ανάγκη από έναν τέτοιο επενδυτή. Το μόνο που έχουμε ανάγκη, είναι ο κόσμος μας. 

Εγώ είμαι έτοιμος να αποχωρήσω, σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει παραπάνω πράγματα στην ομάδα. Όταν ανέλαβα, ήξερα που ήρθα. Υποσχέθηκα πως σε 2 χρόνια η ομάδα θα είναι στην Α' Εθνική και όταν πιάσω το... ταβάνι μου, θα δώσω δωρεάν την ομάδα σε κάποιον άνθρωπο που θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από εμένα, προκειμένου να «απογειώσει» την Λάρισα. Μέχρι τώρα, ότι έχω πει παίρνει σάρκα και οστά. Η ομάδα είναι πρώτη, είναι στον τελικό, γι' αυτό άλλωστε δεν πιστεύω πως ο κόσμος της ΑΕΛ έχει παράπονα από εμένα». 

Για το πλάνο της νέας σεζόν: «Αν παραμείνουν όπως έχουν τα πράγματα και δεν αναλάβει κάποιος άλλος, όλα είναι προγραμματισμένα από τώρα. Θα γίνουν μεταγραφές, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την άνοδο. Ομάδες όπως η ΑΕΛ και η ΑΕΚ, πρέπει να είναι μία κατηγορία πάνω σε επίπεδο, για να πετύχουν τους στόχους τους, αφού η αντιμετώπιση που έχουν είναι διαφορετική. Το γνωρίζουμε αυτό και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε πράξη και να δώσουμε στον κόσμο μας την χαρά που του αξίζει».