Βαθμολογία

Δίωξη σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ

Σε απολογία από ανακριτή Διαφθοράς θα κληθεί το επόμενο διάστημα ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε υπόθεση άρσης κατάσχεσης λογαριασμών γνωστής επιχείρησης. Για τον κ. Σπυρόπολο ισχύουν οι επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Η υπόθεση άνοιξε έπειτα από καταγγελία από τους εισαγγελείς Διαφθοράς. Αφορά διπλή εντολή που κατηγορείται ότι έδωσε ο κ. Σπυρόπουλος, ώστε να αρθεί η κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών των λογαριασμών της εταιρείας σουπερμάρκετ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η εταιρεία χρωστά περί τα 18,25 εκατομμύρια στο ΙΚΑ, ποσά που πλέον δεν μπορούν να εισπραχθούν σε εξόφληση των οφειλών της.

Οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς που ερεύνησαν την υπόθεση, Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, ζητούν από τον ανακριτή που θα χειριστεί τη δικογραφία να διερευνήσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας για τη διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία που καταλογίζουν στον διοικητή του ΙΚΑ.

Τι δηλώνει ο Ρ.Σπυρόπουλος

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ δηλώνει ότι έδωσε εντολή για άρση της εντολής της κατάσχεσης έπειτα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για να μπορέσει η εταιρεία να πληρώσει τους 1.700 εργαζόμενους και να μην χαθούν θέσεις εργασίας, με την προοπτική να πληρωθεί το πρόστιμο σε μεταγενέστερο χρόνο. Επίσης, δηλώνει σίγουρος ότι θα αθωωθεί.

Πηγή: thessalianews.gr